ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Άκυρες οι διακοπές λόγω …ελαττωματικού PCR

Μία διδακτική ιστορία για τέσσερις Γερμανούς που έκλεισαν διακοπές στην Ελλάδα, αλλά τους απαγορεύθηκε η επιβίβαση στο αεροπλάνο, αναδεικνύει η τοπική εφημερίδα Soester Anzeiger, λόγω ελαττωματικού PCR.

Οι τέσσερις φίλοι είχαν κλείσει εισιτήρια από το Ντίσελντορφ για την Πρέβεζα και από εκεί θα αναχωρούσαν για το Μεγανήσι Λευκάδας. Αλλά όπως σημειώνει η εφημερίδα «το σοκ επήλθε στο γκισέ της αεροπορικής εταιρίας Condor.

Τα τέσσερα μοριακά τεστ δεν έγιναν δεκτά.

Κατ΄αρχάς έλειπε σε όλα τα πιστοποιητικά ο αριθμός διαβατηρίου ή αστυνομικής ταυτότητας, που θεωρείται απαραίτητος για το ταξίδι στην Ελλάδα. Επιπλέον, στη στήλη που καταχωρείται η ακριβής ώρα της εξέτασης για το μοριακό τεστ υπήρχε μόνο η ένδειξη 0.00, ωσάν να είχε γίνει το τεστ τα μεσάνυχτα, κάτι που επίσης επέκριναν οι αρμόδιοι στο γκισέ. ‘Κρίμα τα χρήματα που δώσαμε’ λένε οι ενδιαφερόμενοι. Πρόκειται για ένα ποσό περίπου 1.300 ευρώ για τα εισιτήρια συν άλλα 300 ευρώ για τα τεστ.

Οι τέσσερις Γερμανοί λένε ότι θα κινηθούν νομικά, ζητώντας από την εταιρεία που διενήργησε τα τεστ να τους αποζημιώσει για το σύνολο του ποσού.

ΠΗΓΗ: www.dw.com

ΠΗΓΗ money-tourism.gr