ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: Τι αναφέρει έκθεση του FBI για τον θάνατο της Χάτσινς

Σύμφωνα με την έκθεση του FBI που επικαλείται το ABC, ο Άλεκ Μπάλντουιν, πιθανότατα τράβηξε τη σκανδάλη στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» στο μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη 42χρονη κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς. Ο ηθοποιός είχε αναφέρει πως δεν τράβηξε τη σκανδάλη απλά πείραξε τον «κόκορα» του περιστρόφου. Το δυστύχημα σύμφωνα με τον Μπάλντουιν συνέβη όταν κρατούσε το όπλο στα χέρια του και η Χάτσινς τον καθοδηγούσε για το πώς να σταθεί στην κάμερα. Όταν τελείωσαν, άφησε τον «κόκορα» από τα χέρια και το περίστροφο εκπυρσοκρότησε.

Το FBI αναφέρει σύμφωνα με το ABC, ότι το όπλο δεν θα μπορούσε να εκπυρσοκροτήσει μόνο του. Ειδικότερα, στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται ότι το FBI εξέτασε διάφορα σενάρια και δοκιμές τυχαίας εκπυρσοκρότησης ενός περιστρόφου .45 Colt caliber F.lli Pietta. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσε να πυροδοτηθεί, χωρίς κάποιος να τραβήξει τη σκανδάλη. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δοκιμές έγιναν με το μοιραίο περίστροφο που κρατούσε στα χέρια του ο Άλεκ Μπάλντουιν ή με κάποιο αντίστοιχο.

Ο θάνατος της Χάτσινς θεωρείται ατύχημα

Το FBI εξέτασε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος και τονίζει πως, σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο είδος όπλου δεν πρόκειται να απελευθερώσει σφαίρα αν τυχαία κάποιος πειράζει τον «κόκορά» του, ακόμα και αν δεν λειτουργεί σωστά.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο ηθοποιός μπορεί να έχει μπλεξίματα, διότι ο θάνατος της Χαλίνα Χάτσινς θεωρείται ατύχημα από τις Αρχές, καταλήγει το αμερικανικό μέσο.

ΠΗΓΗ in.gr