ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλλα 2,5 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση Σολτς για το LNG

Επιπλέον 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ διέθεσε η γερμανική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό φυσικού αερίου, καθώς διαγράφει τη Ρωσία ως αξιόπιστο προμηθευτή ενέργειας.

Σε αγώνα για την αντικατάσταση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου με εναλλακτικές πηγές, η Γερμανία είχε διαθέσει συνολικά 15 δισεκατομμύρια ευρώ σε πιστωτικές γραμμές, που θα εκταμιευθούν σε δόσεις. Το πρώτο πακέτο των 1,5 δισ. ευρώ έχει σχεδόν εξαντληθεί, έτσι η κυβέρνηση πρόσθεσε άλλα 2,5 δισ. ευρώ για να αγοράσει υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Το Βερολίνο αναγκάστηκε να χαλαρώσει δεκαετίες στενών ενεργειακών δεσμών με τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Λαμβάνει ριζικά μέτρα για την ανανέωση της πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου περιοχών της οικονομίας, της εξασφάλισης προμηθειών από νέες πηγές και της εντατικοποίησης της χρήσης άνθρακα και υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Μια σειρά αλληλένδετων αλλά όχι απαραίτητα προαποφασισμένων επιχειρηματικών εξελίξεων βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης και εκτέλεσης προκαλώντας ενίοτε αντιπαραθέσεις οι οποίες δεν μπορούν ερμηνευτούν εύκολα και σίγουρα όχι δια γυμνού οφθαλμού.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέθεσε στην Trading Hub Europe GmbH, γνωστή ως THE, να αναπληρώσει τα αποθέματα φυσικού αερίου και τα πιστωτικά όρια έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν αυτές τις αγορές.

Τα αποθέματα ανέρχονται πλέον στο 90% της χωρητικότητας και στοχεύει να φτάσει το 95% έως την 1η Νοεμβρίου. Αυτό θα προσφέρει ένα απόθεμα για αυτόν τον χειμώνα, αν και παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη τον επόμενο χειμώνα.

Ως μέρος της στρατηγικής της για την αντιμετώπιση χωρίς ρωσικό αέριο, η Γερμανία σχεδιάζει να αναπτύξει μια σειρά πλωτών μονάδων αποθήκευσης που θα λαμβάνουν υγροποιημένο φυσικό αέριο και θα το μετατρέπουν ξανά σε αέριο. Η πρώτη πλωτή μονάδα αποθήκευσης στο Wilhelmshaven θα ξεκινήσει τη λειτουργία της έως τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ αρκετές άλλες θα τεθούν σε λειτουργία το 2023.

Διαβάστε ακόμα:

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τέλος χρόνου την Παρασκευή για τα δικαιολογητικά, αλλιώς επιστρέφεται διπλή

Σύσταση buy για την Jumbo από την Eurobank Equities – Στα €17,20 η νέα τιμή – στόχος

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts