ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Άμεσα συνυφασμένες με την ψυχική υγεία οι διακοπές στο εξωτερικό για τους Βρετανούς

Οι διακοπές στο εξωτερικό είναι σημαντικές για την ψυχική υγεία, σύμφωνα με την πλειοψηφία των Βρετανών (96%), με σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) να νιώθουν ότι είναι εξαιρετικά σημαντικές, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα του Medical Travel Compared, του ιστότοπου σύγκρισης ταξιδιωτικής ασφάλισης ειδικά για άτομα με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις.

Πάνω από τα δύο τρίτα (68%) των 2.326 ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι η ψυχική τους υγεία και ευημερία έχει επηρεαστεί αρνητικά εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν διακοπές τα τελευταία δύο χρόνια, με το 87% να σχεδιάζει διακοπές στο εξωτερικό φέτος για να αναστείλει την αρνητικότητα των δύο τελευταίων ετών.

Σχεδόν ένας στους τρεις (29%) αισθάνεται ότι δεν έχει καταφέρει να χαλαρώσει ουσιαστικά χωρίς να κάνει τις απαραίτητες διακοπές. Το ένα πέμπτο (19%) αισθάνεται πολύ περισσότερο άγχος εξαιτίας της έλλειψης διακοπών, με το ίδιο ποσοστό να νιώθει ότι δεν κατάφερε να ξεφύγει από την καθημερινότητα και όλα όσα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική του υγεία και ευεξία.

Πριν από την έναρξη της πανδημίας, σχεδόν οι μισοί (42%) από τους ερωτηθέντες ταξίδεψαν κατά μέσο όρο δύο φορές τον χρόνο στο εξωτερικό, με πάνω από το ένα τρίτο (38%) να κάνει τρία ή περισσότερα ταξίδια διακοπών ετησίως.

Από τον Μάρτιο του 2020, περισσότεροι από τους μισούς από τους ερωτηθέντες (57%) δεν έχουν κάνει διακοπές στο εξωτερικό και μόλις το 12% έκανε δύο φορές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πριν από την πανδημία ήταν 42%.

Από αυτούς που προσπάθησαν να κάνουν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, το 70% αντιμετώπισαν την ακύρωση των διακοπών του στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας και το 27% αναγκάστηκε να ακυρώσει τρεις ή περισσότερες φορές.

Ο κορυφαίος παράγοντας κράτησης διακοπών για τους Βρετανούς είναι η χαλάρωση (65%). Ακολουθούν ο ποιοτικός χρόνος με αγαπημένα πρόσωπα (45%), η χαρά του ταξιδιού (40%), η εξερεύνηση νέων προορισμών (30%) και η ψυχική υγεία (27%).

Όσον αφορά το μέλλον, ο Covid-19 εξακολουθεί να συνιστά τη μεγαλύτερη ανησυχία στο μυαλό των ανθρώπων όταν πρόκειται για ταξίδια στο εξωτερικό εφέτος (57%) και ακολουθούν το αυξανόμενο κόστος ζωής (48%) και οι παγκόσμιες συγκρούσεις (42%). Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) δηλώνει ότι αυτοί οι παράγοντες δεν είχαν καμία επίδραση στην προθυμία τους να κάνουν κράτηση για διακοπές φέτος, με το 68% να αναφέρει ότι είναι απίθανο να τους εμποδίσει να κάνουν διακοπές.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts