ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άμπου Ντάμπι: Ανίκητη η Σαμπαλένκα

Στο σημερινό τελικό η Βερόνικα Κουντερμέτοβα δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα στο τουρνουά WTA500 στο Άμπου Ντάμπι σε έναν αγώνα μόλις 65 λεπτών.  

της Σωτηρίας Στασινού
[email protected]

Σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο τουρνουά της σεζόν 2021 για τις γυναίκες καθώς και το πρώτο τουρνουά με τις νέες ονομασίες αγώνων της ένωσης αντισφαίρισης γυναικών WTA500 στο Άμπου Ντάμπι (06-13/01). 

Η μόλις 22 χρονών Σαμπαλένκα στον τελικό του μονού κατάφερε να επικρατήσει επί της αντιπάλου της Κουντερμέτοβα με σκορ 2-0 (6-2,6-2) ξεπερνώντας την και στα στατιστικά του αγώνα με ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά στους νικητήριους πόντους στο δεύτερο σερβίς σημειώνοντας ποσοστό 57,9% και μόλις 16% για τη Ρωσίδα.

Με την σημερινή της νίκη η Λευκορωσίδα φεύγει από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το χρηματικό έπαθλο των 50.130 χιλιάδων δολαρίων και με τον χαρακτηρισμό της ανίκητης καθώς σημείωσε 6-0 ήττες. Επιπλέον προσθέτει τον ένατο τίτλο στη συλλογή της και από τη Δευτέρα 18/01 θα μεταπηδήσει από την 10η θέση του ράνκινγκ της WTA στην έβδομη ξεπερνώντας την προσωπική καλύτερη της θέση -την ένατη- που είχε λάβει το Φεβρουάριο του 2019.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts