ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Ο πληθωρισμός αναμένεται λίγο κάτω από το 8,5% του Μαρτίου –  Μπαράζ αποτελεσμάτων από εταιρείες όπως Alstom, Commerzbank, Continental, E.On, Siemens Energy, Thyssenkrupp και Tui

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, την ώρα που οι επενδυτές περιμένουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Οι αγορές ανακάμπτουν μετά από τις βαριές απώλειες των τελευταίων ημερών λόγω των φόβων για την αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια ύφεση.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,33% στις 421,67 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής ενισχύονται κατά 1,7%, ενώ οι μετοχές υγείας πέφτουν κατά 1,1%.

Ο βρετανικός FTSΕ 100 με άνοδο 0,25%, o  γερμανικός DAX ενισχύεται 0,20%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,66%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,41% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 ενισχύεται κατά 0,10%.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο αναμένεται να διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα από το 8,5% του Μαρτίου και ίσως σηματοδοτήσει την κορύφωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Νωρίτερα οι αγορές στην Ασία έκλεισαν σε μεικτό έδαφος με τους επενδυτές να αντιδρούν στα στοιχεία του πληθωρισμού στην Κίνα που τον Απρίλιο έφτασε σε υψηλό έξι μηνών.

Τα αμερικανικά futures σημείωσαν άνοδο το πρωί εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό που αναμένονται αργότερα το μεσημέρι λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street..

Στην Ευρώπη, ο γερμανικός πληθωρισμός για τον Απρίλιο αυξήθηκε στο 7,4% σε ετήσια βάση – στο υψηλότερο επίπεδο από το 1981.

Διαβάστε ακόμη:

Παπαθανάσης: Kαταργείται τον Ιούλιο η ρήτρα αναπροσαρμογής

DBRS: Aξιολογεί θετικά τη δέσμευση της Ελλάδας για δημοσιονομική πειθαρχία

Διατηρείται το rebound του Bitcoin – Όλα τα βλέμματα στα stablecoins

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts