ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Άνοδος των ξενοδοχειακών τιμών μεταξύ 40-60% και 1,5 εκατ. ταξιδιώτες στην Αλικαρνασσό το 2023

Έως και 1,5 εκατομμύριο διεθνείς ταξιδιώτες θα μπορούσε να υποδεχθεί η Αλικαρνασσός το 2023, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων (BODER), Ömer Faruk Dengiz, από λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο που επισκέφθηκαν την περιοχή το 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Dengiz, η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα της αύξησης των αεροπορικών συνδέσεων, αλλά και του αριθμού των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων.

Ειδικότερα, δύο νέες πτήσεις προγραμματίζονται από τον Μάρτιο, ενώ, αναμένεται αύξηση 50% στον τουρισμό κρουαζιέρας. Όπως είπε ο πρόεδρος της BODER, πάνω από 100.000 διεθνείς ταξιδιώτες κρουαζιέρας εκτιμάται πως θα αφιχθούν στην περιοχή εφέτος.

Θετικές προοπτικές διαφαίνονται από την τουριστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την Αλικαρνασσό στη ρωσική αγορά, ενώ παρατηρείται αύξηση άνω του 20% στην εγχώρια αγορά, σε σύγκριση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον κ. Dengiz, κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου αναμένεται να υπάρξει αύξηση μεταξύ 40% και 60% στις τιμές των ξενοδοχείων της περιοχής, κυρίως λόγω των εκπτώσεων έως και 45% που προσέφεραν οι ξενοδόχοι σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν μεγαλύτερο αριθμό προκρατήσεων.

Προς το παρόν, περίπου το 15% των πωλήσεων αφορά τη διεθνή αγορά, με τις πωλήσεις να παρουσιάζουν αυξητικούς ρυθμούς.

Όπως μεταδίδει η Turkiye Turizm, θα ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Αλικαρνασσού, γεγονός που θα συμβάλλει θετικά στα αποτελέσματα των ξενοδοχείων.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Alişir Şahin, είπε ότι στόχος είναι το 2023 να υπάρξει αύξηση κατά 20%, τόσο από πλευράς εσόδων, όσο και από πλευράς επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Απευθυνόμενος δε, στους Τούρκους ταξιδιώτες, τους προέτρεψε να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις και τις προσφορές που ανέρχονται έως και 45% και να κάνουν τις κρατήσεις τους για τις φετινές διακοπές τους.

Ο ίδιος είπε ότι, από τον Μάρτιο θα ξεκινήσουν να εισρέουν οι πρώτοι διεθνείς ταξιδιώτες στην περιοχή, τονίζοντας πως μεγάλη ζήτηση προβλέπεται από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Πολωνίας, ενώ, κατά την υψηλή περίοδο, αυξημένο ενδιαφέρον παρατηρείται και από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

 

The post Άνοδος των ξενοδοχειακών τιμών μεταξύ 40-60% και 1,5 εκατ. ταξιδιώτες στην Αλικαρνασσό το 2023 appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr