ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρση lockdown: Τι ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα (vid)

Σειρά στο άνοιγμα δραστηριοτήτων έχουν οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους στις 28 Μαΐου και τα γυμναστήρια στις 31 Μαΐου

Καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμών προχωρά ταχύτατα στη χώρα μας, ένα μεγάλο μέρος της αγοράς έχει επανεκκινήσει τη λειτουργία του, υπό αυστηρούς ωστόσο κανόνες και ελέγχους. Αναπόσπαστο κομμάτι του «ανοίγματος» δεν παύει να είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί συνεχίζουν να κρούουν «καμπανάκι» για αυστηρή τήρηση των μέτρων. Το άνοιγμα στην πραγματικότητα απαιτεί αυστηρούς ελέγχους, αφού η χαλάρωση των πολιτών μπορεί να φέρει έκρηξη κρουσμάτων και «πισωγυρίσματα».

Πλέον, σειρά στο άνοιγμα δραστηριοτήτων έχουν οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους την Παρασκευή 28 Μαΐου. Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και τα γυμναστήρια, το πλαίσιο λειτουργίας των οποίων αναμένεται να καθοριστεί και να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας μόνο πολίτης θα αθλείται ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και θα υποχρεούται να προσκομίζει ένα αρνητικό τεστ την εβδομάδα.

Την ίδια ημέρα, θα ανοίξουν και οι υπηρεσίες ευεξίας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των κέντρων αισθητικής, αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως χώροι δεξιώσεων, σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης.  Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιστήμονες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» και στο να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση από τις αρχές Ιουνίου.

Ωστόσο, παρά το άνοιγμα και την επιστροφή στην κανονικότητα, ο ιός παραμένει ακόμη εδώ, όπως υπενθυμίζουν οι ειδικοί συνιστώντας αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Διαβάστε ακόμη:

Chipita: Την εξαγοράζει η Mondelez International έναντι 2 δισ. δολαρίων

Λάκης Γαβαλάς: Άλλαξε χέρια η βίλα του στη Μύκονο

Οι 10 πιο περιζήτητες περιοχές για αγορά και ενοικίαση σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts