ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έκλεισε θέση στους Ολυμπιακούς ο Παπαμιχαήλ

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ είναι ο 2ος εκπρόσωπος του ελληνικού βάδην και 7ος του ελληνικού στίβου, που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Μετά τους Ολυμπιακούς του 2021 στο Λονδίνο και του 2016 στο Ρίο ο 32χρονος Παπαμιχαήλ θα δώσει το παρόν για τρίτη φορά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Μάλιστα θα είναι και η 3η φορά στα 50χλμ βάδην καθώς αγωνίστηκε στην απόσταση τόσο το 2012 (22ος κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ με 3:49:56) όσο και το 2016 (27ος με 3:59:21).
Στο Τόκιο, βάσει προγράμματος δεν μπορεί να κάνει το νταμπλ καθώς τα 20χλμ βάδην διεξάγονται στις 5 Αυγούστου και τα 50χλμ την επόμενη μέρα.
Ο Παπαμιχαήλ έκλεισε θέση με το ranking καθώς δεν έπιασε το όριο (3:50:00). Σύμφωνα με το ranking, δίχως να περιλαμβάνονται σε αυτό ρώδοι αθλητές, ο Παπαμιχαήλ είναι στην 56η θέση από τις 60 διαθέσιμες που υπάρχουν για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς.
Στη λίστα των 27 αθλητών της Ρωσίας που έχουν πάρει το ΟΚ να αγωνίζονται σε διεθνείς διοργανώσεις και από αυτούς θα προκύψουν οι 10 των Ολυμπιακών, δεν περιλαμβάνεται βαδιστής των 50χλμ που είτε να έχει πιάσει το όριο, είτε να είναι ψηλότερα στο ranking από τον Παπαμιχαήλ. Ακόμα όμως και αν δινόταν θέσεις στη Ρωσία, δε θα ήταν περισσότερες από μια καθώς συνολικά 10 αθλητές και αθλήτριες μπορεί να στείλει η Ρωσία στους Ολυμπιακούς και θεωρείται απίθανο να θυσιάσει έστω μια για αγώνισμα που δεν έχει πιθανότητες κατάκτησης μεταλλίου.
Με αυτά τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη ότι η περίοδος πρόκρισης στα 50χλμ βάδην κλείνει στις 30 Μαΐου και δεν υπάρχει άλλος αξιολογημένος αγώνας από την World Athletics, η πρόκριση του Παπαμιχαήλ θεωρείται δεδομένη.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts