ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έκλεψε την παράσταση ο Τεντόγλου στην Καλλιθέα (αποτελέσματα)

Ο πρωταθλητής του μήκους, Μιλτιάδης Τεντόγλου, ξεχώρισε στο μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα ενώ καλές επιδόσεις αλλά και όρια σημειώθηκαν.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Ο 23χρονος μηκίστας με το άλμα του στα 8.60μ (0.7) έκανε νέο ατομικό ρεκόρ, την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος, την τρίτη καλύτερη όλων των εποχών στην Ευρώπη, νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 και έφτασε μόλις 6 εκατοστά μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και το Νο2 όλων των εποχών στην Ευρώπη (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ κι εδώ).

Στο μήκος των γυναικών, η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια από τη Σερβία Ιβάνα Σπάνοβιτς με άλμα στα 6.82μ (0.0) έκανε φετινό ρεκόρ και πήρε τη νίκη. Παράλληλα, η Βασιλική Χαϊτίδου με νέο ατομικό ρεκόρ στα 6.24μ (-0.5) έπιασε το όριο (6.20μ) για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν.

Στο τριπλούν γυναικών, η Σπυριδούλα Καρύδη έκανε πρεμιέρα στη σεζόν της με νέο ατομικό ρεκόρ με 14.19μ (0.0) ενώ είχε ακόμη ένα άλμα άνω των 14μ (14.03μ -0.2). Στο τριπλούν ανδρών επικράτησε ο Νίκος Ανδρικόπουλος με 16.15μ (0.8).

Στο επί κοντώ ανδρών οι Εμμανουήλ Καραλής σήμανε τη δυναμική επάνοδό του αφού υπερέβη τα 5.70μ, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει κάθε τραυματισμό πια και πως στοχεύει ξανά σε μεγάλα άλματα. Με 5.55μ ακολούθησε ο Πέτρος Χατζίου, που έκανε νέο ατομικό ρεκόρ. Επίσης, ο Αντώνης Σάντας με άλμα στα 5.25μ έπιασε το όριο (5.25μ) για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 του Ταλίν. Στο επί κοντώ των γυναικών, η Ελένη Πόλακ επικράτησε με 4.45μ.

Στο ύψος των ανδρών, ο Σουηδός Ντερλίντ Φαμπιάν επικράτησε με 2.25μ και ακολούθησε ο Κύπριος Βασίλης Κωνσταντίνου με 2.24μ. Ο Έλληνας πρωταθλητής Κωνσταντίνος Μπανιώτης υπερέβη τα 2.20μ, στον δεύτερο αγώνα της σεζόν, και φάνηκε πως επανέρχεται δυναμικά.

Στο ύψος των γυναικών, η Μαρία Βούκοβιτς από το Μαυροβούνιο ήταν νικήτρια με 1.88μ και την ακολούθησε η Τατιάνα Γκούσιν με 1.88μ επίσης, και νέο φετινό ρεκόρ. Η Ιωάννα Ζάκκα ήταν τρίτη με 1.84μ.

Τα αποτελέσματα

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts