ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έκπτωτος ο Μπαρέλι, χωρίς πρόεδρο η ιταλική ομοσπονδία

Όλα όσα έκτισε ο Πάολο Μπαρέλι τόσο στον αθλητισμό όσο και στην πολιτική φαίνεται ότι αρχίζουν να καταρρέουν μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της FINA για αποκλεισμό του λόγω οικονομικών καταπατήσεων, με τον ίδιο να έχει διαφορετική άποψη και να ισχυρίζεται ότι θέλουν να επηρεάσουν την φήμη του ενόψει εκλογών.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Τα άνω κάτω επικρατούν αυτή την στιγμή στον υγρό στίβο και ιδιαίτερα στο χώρο της διοίκησης, καθώς ο πρώην πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, LEN, πρώην αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, FINA, και νυν πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Πάολο Μπαρέλι, έχει αποκλειστεί από κάθε είδους δραστηριότητα εξαιτίας των κατηγοριών εις βάρος του για καταπάτηση ηθικών αξιών και φυσικά μέχρι να λυθεί η υπόθεση δεν θα του επιτρέπεται να ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της ιταλική ομοσπονδίας.

Ειδικότερα, η απόφαση αυτή είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη από μια έρευνα που ξεκίνησε το 2017, όταν ο Μπαρέλι ήταν υποψήφιος για την προεδρία της FINA (αγώνα που έχασε), και σχετίζεται με οικονομικές παρατυπίες. Ο Μπαρέλι, ο οποίος ερευνάται με νόμιμη εξουσιοδότηση σε Ελβετία και Ιταλία για τις κατηγορίες, είναι υποψήφιος για επανεκλογή στην ιταλική γερουσία, για το κόμμα Forza Italia, στις εθνικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου και οι συνθήκες αυτές δεν βοηθούν το έργο του. Η FINA έκανε γνωστή την αποβολή του Μπαρέλι μέσω ενός δελτίου τύπου στο οποίο αναφερόταν ότι οι ισχυρισμοί για αδικήματα που ερευνώνται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FINA κατά του Μπαρέλι περιλαμβάνουν πιθανές και πολλαπλές παραβιάσεις κανόνων του Καταστατικού της FINA και του Κώδικα Δεοντολογίας της.

Από την μεριά του, o Iταλός γερουσιαστής κάνει λόγο για μια απόφαση αμφισβητήσιμη και ύποπτη, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές και ο ίδιος προέβη να τοποθετηθεί επί του ζητήματος δηλώνοντας ότι: «Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι εμπνευσμένη από ορισμένα άρθρα εφημερίδων, που έχουν ήδη καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση, προκειμένου να συσκοτιστούν και να μειωθούν οι οργανωτικές και αθλητικές επιτυχίες που σημειώθηκαν όσο ήμουν πρόεδρος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους και ως πρόεδρος της ιταλικής κολυμβητικής ομοσπονδίας, όπως φαίνεται και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρώμης 2022. Ύποπτη είναι και η ώρα της επίθεσης στον πολιτικό μου ρόλο προεκλογικά. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η ιστορία, όπως όλες οι άλλες με τις οποίες προσπάθησαν να με αμαυρώσουν στην Ιταλία και στο εξωτερικό, θα τελειώσει με την πλήρη επίδειξη της ορθότητάς μου».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts