ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλον Μασκ: Η Tesla έχει κατασκευάσει πάνω από 3.000.000 αυτοκίνητα (tweet)

Πάνω από τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα έχει κατασκευάσει πλέον η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ.

Αυτό έγραψε την Κυριακή στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος επισήμανε ότι το 1/3 περίπου της παραγωγής προέρχεται από το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη της Κίνας, όπου και έχουν κατασκευαστεί ένα εκατομμύρια οχήματα.

«Συγχαρητήρια στην Giga Shanghai για την κατασκευή του εκατομμυριοστού αυτοκινήτου! Το σύνολο των Tesla που κατασκευάστηκαν ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια», ανέφερε με ανάρτησή του ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Η ανακοίνωση του Μασκ έρχεται έπειτα από μήνες loωkdown και ελλείψεων σε ανταλλακτικά στην Κίνα που έθεσαν  σε κίνδυνο την παραγωγή οχημάτων της Tesla. Επιπλέον, ο Μασκ δίνει έμφαση στη σημασία του εργοστασίου στη Σαγκάη το οποίο παράγει σημαντικό αριθμό νέων οχημάτων.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, τον Ιούλιο, η Tesla ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 254.695 οχήματα κατά το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 26,5% σε ετήσια βάση.

Πάντως, αν και ο αριθμός που ανακοίνωσε ο Μασκ σηματοδοτεί μια μεγάλη αύξηση στις παραδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την εταιρεία του, η Tesla δεν παύει να αποτελεί έναν «νάνο» μπροστά στους μεγάλους «παίκτες» της αυτοκινητοβιομηχανίας: Η Toyota παρέδωσε πάνω από 10 εκατομμύρια οχήματα μόνο το 2021.

Εκτός από το εργοστάσιό της στη Σαγκάη, η Tesla διαθέτει μονάδες παραγωγής στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια, στο Όστιν του Τέξας και κοντά στο Βερολίνο στη Γερμανία. Ο Μασκ είπε τον Ιούλιο ότι το εργοστάσιο του Φρίμοντ, το πρώτο της εταιρείας, είχε κατασκευάσει 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει φέτος σχεδόν κατά 25%, καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούν τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες ενόψει του πληθωρισμού και εν μέσω ανησυχιών για τα μακροοικονομικά μεγέθη. Ο Μασκ πούλησε πάνω από 7 εκατομμύρια μετοχές της Tesla την περασμένη εβδομάδα αξίας περίπου 6,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ταυτόχρονα βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για την εξαγορά του Twitter.

Διαβάστε ακόμα:

Setsuden: Όταν η Ιαπωνία «κατέβασε» τους διακόπτες – Τι μπορεί να μάθει η Ευρώπη (πίνακες) (pics)

Χριστίνα Χριστοδούλου (It’s a shirt): Το brand που πέρασε τα ελληνικά σύνορα (pics)

SpaceX: Παρέχει internet σε αεροπλάνα αλλά «κόπηκε» από επίγειο πρόγραμμα ευρυζωνικότητας

ΠΗΓΗ NEWMONEY