ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένας Έλληνας στη χώρα των Νarcos και του Ελ Τσάπο: Ληστείες, απαγωγές και ανεξιχνίαστες εξαφανίσεις

Ο ομογενής επιχειρηματίας Θεόδωρος Γλάρος δραστηριοποιείται εδώ και 65 χρόνια στη Σιναλόα του Μεξικού, τη γη των ναρκοσυμμοριών και των… Narcos του Netflix – Πώς περιγράφει τις εμπειρίες του από τις πάνοπλες συμμορίες

Ο κ. Θεόδωρος Γλάρος ανήκει σε μια ιδιαίτερη μειoνότητα, ως ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που θα ένιωθαν ανακούφιση για το οριστικό τέλος του «Narcos: Mexico».

Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές από καταβολής Netflix δεν πρόκειται να λείψει καθόλου στον κ. Γλάρο, αφότου οι δημιουργοί της αποφάσισαν να τερματίσουν αμετάκλητα την αφήγηση της μεγάλης μεξικανικής ναρκοπεριπέτειας στον τρίτο κύκλο. Και αυτό διότι, αντίθετα από τα εκατομμύρια των ανά την υφήλιο φανατικών φίλων της δραματοποιημένης σειράς «Narcos», ο κ. Γλάρος εδώ και 65 χρόνια ζει στην πραγματική χώρα του Ελ Τσάπο, την Πολιτεία της Σιναλόα. Δηλαδή στο θέατρο πολλών αιματηρών επεισοδίων από τον αληθινό πόλεμο των μεξικανικών ναρκοσυμμοριών και, φυσικά, την έδρα του καρτέλ της Σιναλόα, της πιο ισχυρής και πιο βίαιης εγκληματικής οργάνωσης στον κόσμο.

Ο κ. Γλάρος είναι ένας ευυπόληπτος, σκληρά εργαζόμενος και επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα ως παραγωγός και έμπορος.

Στην αχανή, εξαιρετικά εύφορη πεδιάδα της Σιναλόα (μιας μακρόστενης περιφέρειας στη βορειοδυτική πλευρά της μεξικανικής επικράτειας η οποία βρέχεται κατά μήκος από τον Ειρηνικό ωκεανό και διατρέχεται από 11 ποταμούς), ο κ. Γλάρος έχει καλλιέργειες εσπεριδοειδών και φρούτων, όπως μελιτζάνες, πιπεριές διαφόρων ποικιλιών, το τοπικό είδος κολοκυθιών, ντομάτες κ.ά.

Η εταιρεία του φέρει την επωνυμία Niky και είναι κατ’ ουσίαν μια οικογενειακή επιχείρηση, καθώς δίπλα στον ιδρυτή εργάζονται ο γιος και ο γαμπρός του, ακολουθώντας το σύνηθες ελληνικό πρότυπο μάνατζμεντ. Η Niky εξάγει μαζικά τους καρπούς της μεξικανικής γης κυρίως στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μολονότι η εμβέλειά της φτάνει έως και τις αγορές της Βόρειας Ευρώπης.

Η εταιρεία που δημιούργησε από το μηδέν και κυριολεκτικά με τα χέρια του εξάγει από τη Σιναλόα κάθε χρόνο 250-300.000 χαρτοκιβώτια νωπών αγροτικών προϊόντων και παρ’ όλα αυτά, για τα δεδομένα του συγκεκριμένου κλάδου, θεωρείται μια επιχείρηση μεσαίου μεγέθους.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο protothema

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts