ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street: Αποτίναξαν τα κέρδη οι δείκτες για να κλείσουν στο «κόκκινο»

Η σημερινή «αστάθεια» ήταν αποτέλεσμα των κλιμακούμενων εκτιμήσεων για την εκδήλωση ύφεσης στην αμερικανική οικονομία

Η έντονη μεταβλητότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, όπου κατά διαστήματα οι δείκτες επιχειρούσαν να βρουν βηματισμό σημειώνοντας σημαντικά κέρδη, τα οποία κατά την τελευταία μισή ώρα των συναλλαγών αποτίναξαν και γύρισαν σε αρνητικό πρόσημο.

Η σημερινή «αστάθεια» ήταν αποτέλεσμα των κλιμακούμενων εκτιμήσεων για την εκδήλωση ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, κάτι το οποίο απορρέει από τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό (8,6% τον Μάιο) και τις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων (σήμερα βρίσκονται στο 1,5%).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχώρησε 48 μονάδες ή 0,16% στις 30.481 μονάδες, έχοντας ενδοσυνεδριακά σημειώσει άνοδο ακόμα και άνω των 200 μονάδων. Με απώλειες 0,16 στις 3.759 μονάδες έκλεισε ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε οριακές απώλειες κλείνοντας στις 11.053 μονάδες.

Σήμερα, άλλωστε, ο επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, μίλησε στο Κογκρέσο, προκειμένου να εξηγήσει στους βουλευτές το σχέδιο αναχαίτισης του πληθωρισμού, ο οποίος κυμαίνεται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 40ετίας.

«Το σενάριο μιας ήπιας ύφεσης φαίνεται ότι ήδη αποτιμάται» τονίζει η Barclays, σε σημερινό της σημείωμα, ενώ η Citigroup προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος μιας ύφεσης προσεγγίζει πλέον το 50%. Στο ίδιο μήκος κινούνται κι άλλοι πολλοί αναλυτές, όπως η Goldman Sachs.

Οι μετοχές των Crown Castle και American Tower σημείωσαν άνοδο 3,84% και 2,09% αντίστοιχα. Η μετοχή της Moderna ενισχύθηκε κατά 4,68%. Οι κατασκευαστές κατοικιών Lennar και D.R. Ο Horton έκανε άλμα 3%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των UnitedHealth (+2,3%) και Johnson & Johnson (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Dow (-4,4%) και Chevron (-3,8%).

Πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά 13 μονάδες βάσης στο 3,15% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά 14 μονάδες βάσης στο 3,07%.

Διαβάστε περισσότερα

«Καρούζος Gate»: Χωρίς «μνηστήρα» το οικόπεδο στο κέντρο της Γλυφάδας (pics)

«Κόκκινα» δάνεια: Οι τρεις χώρες με τον υψηλότερο δείκτη – Η θέση της Ελλάδας (πίνακας)

Power Pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα για ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8 – Πώς θα κάνετε αίτηση (tweet)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts