ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έξι διεθνείς στο Ζάγκρεμπ για το WTT Contender

Επιστροφή σε διεθνή τουρνουά ανδρών-γυναικών για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση μετά τον περασμένο Μάρτιο. Μεγάλη αποστολή με 4 αθλητές και 2 αθλήτριες αναχωρεί την Κυριακή 12 Ιουνίου για το Ζάγκρεμπ όπου θα πάρει μέρος στο World Table Tennis Contender της Κροατίας.

Οι αγώνες θα γίνουν από τις 13 έως τις 19 του μήνα, περιλαμβάνουν όλα τα ατομικά αγωνίσματα (απλό, διπλό σε άνδρες και γυναίκες καθώς και διπλό μικτό) και θ’ αγωνιστούν ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, η Κατερίνα Τόλιου και η Ελισάβετ Τέρπου. Αρχηγός αποστολής θα είναι ο Εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής. Μετά από δύο διαδοχικά όπεν στην Ντόχα του Κατάρ, τον Μάρτιο, έρχονται νέα γερά τεστ για μέλη των Εθνικών μας ομάδων με ξεχωριστή μάλιστα, σημασία, αν λάβουμε υπόψη ότι το καλοκαίρι υπάρχουν στη μεγάλη κατηγορία, πρώτα οι μεσογειακοί αγώνες κι έπειτα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων. 

Το τουρνουά του Ζάγκρεμπ έχει καθιερωθεί από την εποχή των World Tour και των Challenge, απλά από το 2021 αυτά τα events έχουν την επωνυμία WTT Contender ή WTT Star Contender. Το 2017 και το 2018 ο Παναγιώτης Γκιώνης είχε αναδειχτεί νικητής στο απλό ανδρών στο όπεν της κροατικής πρωτεύουσας, ενώ στην ίδια πόλη έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια πολλές ελληνικές συμμετοχές.  

Να θυμίσουμε ότι την αποστολή για τους μεσογειακούς αγώνες ανδρών-γυναικών (Οράν Αλγερίας, 25 Ιουνίου με 5 Ιουλίου) θα συγκροτήσουν ο Σγουρόπουλος, ο Κ. Κωνσταντινόπουλος και η Τόλιου. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο έπεται, συγκεκριμένα είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 13-21 Αυγoύστου κι ακόμα δεν έχει βγει αποστολή.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts