ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έξι Κύπριοι στο ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων

Ο κυπριακός στίβος θα εκπροσωπηθεί με τέσσερις αθλητές και δύο αθλήτριες στο ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων, το οποίο θα φιλοξενήσει το Σπλιτ της Κροατίας το διήμερο 8-9 Μαΐου 2021.

Ανάμεσα στους περίπου 550 αθλητές και αθλήτριες που θα βρεθούν το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο «Stadion Park Mladezi» θα είναι και οι Αλέξανδρος Πουρσανίδης (σφυροβολία), Ανδρονίκη Λαδά (δισκοβολία), Ραφαήλ Αντωνίου (δισκοβολία), Χριστόφορος Γενεθλή (δισκοβολία), Γιώργος Κονιαράκης (δισκοβολία) και Χρυστάλλα Κυριάκου (σφυροβολία).

Και οι έξι αθλητές έδειξαν στις δύο ημερίδες ρίψεων, που διοργάνωσε η ΚΟΕΑΣ, ότι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, με τους τέσσερις από αυτούς να βελτιώνουν τις ατομικές τους επιδόσεις. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η μέχρι τώρα παρουσία του Πουρσανίδη στη σφυροβολία, αφού κατάφερε να ανεβάσει πάνω από δύο μέτρα το ατομικό του ρεκόρ. Από το 71.88μ. του 2017 έφτασε στα 74.05μ. τη Μεγάλη Τετάρτη και στοχεύει σε κάθε αγώνα του να πλησιάζει όλο και περισσότερο τα 77.50μ. που είναι το όριο για το Τόκιο.

Στη δισκοβολία ανδρών, από τρεις αθλητές που είχαν ξεπεράσει τα 60μ σε διάστημα δύο εβδομάδων, αυτοί έγιναν πέντε. Την αρχή έκανε ο Γενεθλής στις 14 Απριλίου με 60.01μ., ενώ μακρύτερα έριξε στις 28 Απριλίου ο Αντωνίου με 60.25μ. Και οι δυο τους πάνε στο Σπλιτ για το καλύτερο δυνατόν, και με τεράστιο κέρδος την παρουσία τους δίπλα από κορυφαίους ρίπτες, έχοντας βέβαια και το προσόν να γυμνάζονται μαζί με τον Παρέλλη. Ο τρίτος δισκοβόλος είναι ο 22χρονος Κονιαράκης, ο οποίος κατέχει όλα τα παγκύπρια ρεκόρ μικρών ηλικιών και στοχεύει να βελτιώσει το ατομικό του (58.77μ.), ενόψει και του καλοκαιρινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23. Ο Κονιαράκης θα λάβει μέρος στην κατηγορία κάτω των 23 ετών.

Οι γυναίκες της αποστολής για το ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων, είναι η Ανδρονίκη Λαδά και η Χρυστάλλα Κυριάκου. Η δισκοβόλος Λαδά δείχνει μεγάλη σταθερότητα σε βολές κοντά στα 56 μέτρα (φετινό 57.41μ.) και αισιοδοξεί ότι στο Σπλιτ θα της βγει βολή κοντά στα 60 μέτρα. Η σφυροβόλος Κυριάκου βελτίωσε την ατομική της επίδοση έπειτα από τρία χρόνια και με το 63.32μ. της Μεγάλης Τετάρτης, έβαλε πια στόχους για ακόμα μεγαλύτερες βολές.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts