ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έως τον Μάρτιο 2021 το Travel Pass της IATA

Έως τον Μάρτιο 2021 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από την Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), το IATA Travel Pass, μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται πιστοποιήσεις για εξετάσεις ή εμβόλια COVID-19. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για κινητά iOS και Android.

Το IATA Travel Pass είναι μια εφαρμογή για κινητά που βοηθά τους ταξιδιώτες να διαχειρίζονται εύκολα και με ασφάλεια τα ταξίδια τους σύμφωνα με οποιεσδήποτε κυβερνητικές απαιτήσεις για δοκιμές COVID-19 ή πληροφορίες εμβολίου.

«Η δοκιμή είναι η άμεση λύση για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα με ασφάλεια και να επανασυνδεθούν οι πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, ένα ασφαλές σύστημα για τη διαχείριση των πληροφοριών test ή εμβολιασμού COVID-19 είναι κρίσιμο. Το IATA Travel Pass είναι μια λύση που μπορούν να εμπιστευτούν τόσο οι ταξιδιώτες όσο και οι κυβερνήσεις. Και κατασκευάζεται με ασφάλεια δεδομένων, ευκολία και επαλήθευση ως κορυφαίες προτεραιότητες », δήλωσε ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.

Το IATA Travel Pass θα περιλαμβάνει:

  • Παγκόσμιο μητρώο απαιτήσεων υγείας, για ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις ταξιδιού, test και εμβολίων
  • Παγκόσμιο μητρώο κέντρων δοκιμών / εμβολιασμού, για τον προσδιορισμό κέντρων τεστ και εργαστηρίων στην τοποθεσία αναχώρησης που πληρούν τα πρότυπα για τις δοκιμές και τις απαιτήσεις εμβολιασμού του προορισμού
  • Εφαρμογή εργαστηρίου, για εντοπισμό εξουσιοδοτημένων εργαστηρίων και κέντρων δοκιμών για κοινή χρήση πιστοποιητικών δοκιμών και εμβολιασμού
  • Ενότητα ψηφιακού διαβατηρίου ,  για να μπορέσουν οι επιβάτες να δημιουργήσουν ένα «ψηφιακό διαβατήριο», να λάβουν πιστοποιητικά εξετάσεων και εμβολιασμού και να επαληθεύσουν ότι είναι επαρκή για το δρομολόγιό τους και να μοιραστούν πιστοποιητικά δοκιμών ή εμβολιασμού με αεροπορικές εταιρείες και αρχές για τη διευκόλυνση του ταξιδιού.
ksd Travel Pass
adv

Αυτή η εφαρμογή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από τους ταξιδιώτες για τη διαχείριση της ταξιδιωτικής τεκμηρίωσης ψηφιακά και απρόσκοπτα καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.

Το IATA Travel Pass αποθηκεύει κρυπτογραφημένα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων επαληθευμένων αποτελεσμάτων δοκιμών ή εμβολιασμού στην κινητή συσκευή του ταξιδιώτη. Ο ταξιδιώτης ελέγχει ποιες πληροφορίες κοινοποιούνται από το τηλέφωνό του σε αεροπορικές εταιρείες και αρχές. Καμία κεντρική βάση δεδομένων ή αποθετήριο δεδομένων δεν αποθηκεύει τις πληροφορίες. Διατηρώντας στους ταξιδιώτες 100% στον έλεγχο των πληροφοριών τους, διασφαλίζονται τα υψηλότερα πρότυπα για το απόρρητο των δεδομένων.

Το IATA Travel Pass βασίζεται επίσης στα υψηλότερα πρότυπα των νόμων περί προστασίας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (EU GDPR).

Η έρευνα της IATA εν μέσω της κρίσης COVID-19 (Σεπτέμβριος 2020) δείχνει ότι οι ανέπαφες διαδικασίες θα είναι δημοφιλείς στους ταξιδιώτες, καθώς:

  • Το 70% των επιβατών είχε ανησυχίες σχετικά με την παράδοση του διαβατηρίου, του τηλεφώνου ή της κάρτας επιβίβασής του, σε πράκτορες αεροπορικών εταιρειών, προσωπικό ασφαλείας ή κυβερνητικούς αξιωματούχους στο αεροδρόμιο
  • Το 85% των ταξιδιωτών είπε ότι η επεξεργασία χωρίς επαφή σε όλο το αεροδρόμιο θα τους έκανε να νιώθουν πιο ασφαλείς και
  • Ήδη το 44% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι είναι πρόθυμοι να κοινοποιήσουν προσωπικά δεδομένα για να επιτρέψουν την αθόρυβη διαδικασία, αυξημένα σημαντικά από το 30% τον Ιούνιο.

ΕΔΩ, η παρουσίαση του IATA Travel Pass (pdf) από τους Nick Careen, SVP Airport Passenger Cargo and Security

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts