ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΒΑΞ: Φημολογία για νέα ΑΜΚ γκρεμίζει τη μετοχή – Διαψεύδει η εταιρεία

Έφθασε να υποχωρεί σε ποσοστό 20% και κάτω από το 1 ευρώ – Διαψεύδει επισήμως η διοίκηση της εταιρείας

Έντονη πτώση λόγω δημοσιευμάτων – τα οποία μόλις διέψευσε η διοίκηση της εταιρείας – περί νέας αύξησης κεφαλαίου που δρομολογεί η κατασκευαστική εταιρεία καταγράφει την τελευταία ώρα η μετοχή της ΑΒΑΞ.

Συγκεκριμένα η μετοχή έχει υποχωρήσει κάτω από το 1 ευρώ, στα 0,9850 ευρώ, εν μέσω φημολογίας περί επικείμενης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο όγκος των συναλλαγών στη μετοχή έχει υπερβεί τις 1 εκατ. μετοχές.

Η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε άμεσα στη διάψευση της πληροφορίας, ενώ νωρίτερα είχε προαναγγείλει ότι θα εκδώσει άμεσα ανακοίνωση σχολιασμού των δημοσιευμάτων ενημερώνοντας το επενδυτικό κοινό. Σημειώνεται πως η προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου της ΑΒΑξ είχε πραγματοποποιηθεί προ 1,5 έτους και ανερχόταν στα 20 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Τρίτης 01.06.2021, σύμφωνα με τα οποία η ΑΒΑΞ ΑΕ εξετάζει την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση της Εταιρείας διαψεύδει κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα»

Στη χρήση του 2020 ο Όμιλος ΑΒΑΞ είχε επιστρέψει σε κερδοφορία εμφανίζοντας κέρδη προ φόρων ύψους 3,3 εκατ. Ευρώ (απο ζημιές 11,2 εκατ.ευρώ). Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου είχε διαμορφωθεί σε €576,6 εκατ., έναντι €575,9 εκατ. το 2019.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις από τον ΔΕΔΔΗΕ σε 3 περιοχές – H ανακοίνωση ΣΟΧ

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ψηφιακά από φθινόπωρο – Στα συμβολαιογραφεία όλη η διαδικασία

«Σήκωσε» αυλαία ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων

ΠΗΓΗ NEWMONEY