ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΒ ΙnBev: Φέρνει τα «πράσινα» κουτάκια μπύρας στην Ευρώπη

Συμφωνία μεταξύ Anheuser-Busch InBev, Rusal και CANPACK για τα αλουμινένια κουτάκια μπύρας – Πώς κατασκευάζονται χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

H μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ποτών στον κόσμο Anheuser-Busch InBev SA/NV θα φέρει τα «πράσινα» κουτάκια μπύρας στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του έτους.

Ο βρετανικός τομέας της εταιρείας σύναψε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής αλουμινίου United Co. Rusal International PJSC.

Η ρωσική επιχείρηση θα παράγει το αλουμίνιο για την κατασκευή 5 εκατ. δοχείων, μέσω νέας τεχνολογίας που δεν παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Η AB InBev λάνσαρε τα κουτάκια αυτά στις ΗΠΑ το 2020.

«Θέλουμε να σιγουρευτούμε πως οι καταναλωτές έχουν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές στην καθημερινότητά τους», ανέφερε ο Mauricio Coindreau, sustainability director της Budweiser Brewing Group της Βρετανίας.

H κίνηση της InBev ακολουθεί την ολοένα και αυξανόμενη απαίτηση των καταναλωτών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη χρήση βιώσιμων πρώτων υλών και γραμμών παραγωγής εκ μέρους των εταιρειών.

Η CANPACK U.K. θα παράγει τα κουτάκια χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της InBev.

Η ζήτηση για τα κουτάκια αλουμινίου έχει επιδείξει κατακόρυφη αύξηση από το ξέσπασμα της πανδημίας λόγω της αγοραστικής μανίας των νοικοκυριών και του κλεισίματος των εστιατορίων και μπαρ. Η τιμή του αλουμινίου αναφοράς στο Λονδίνο έχει επιδείξει συνολική αύξηση 44% φέτος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Διαβάστε ακόμα:

JP Morgan: Νέα έκδοση ομολόγων €2 δισ. από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους

Evergrande: Πώς το success story ενός Κινέζου μηχανικού έγινε ο μαύρος κύκνος των αγορών

Ολυμπιακή Αεροπορία: Ξανά «στο σφυρί» ακίνητα και γραφεία του Αλέξανδρου Ωνάση

ΠΗΓΗ NEWMONEY