ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Πώς ένας αγρότης σταμάτησε μόνος του πύρινη λαίλαπα

Η πύρινη κόλαση ήταν εξαπλώμένη ήδη σε μία έκταση 20 στρεμμάτων και η πορεία της πυρκαγιάς φαινόταν να έιναι άκρως επιθετική και με κατεύθυνση προς τους οικισμούς της Λένχαμ Χιθ.

Οι πυροσβέστες που είχαν κληθεί στην περιοχή προσπαθoύσαν τόσο να θέσουν σε έλεγχο την πορεία της φωτιάς για να σώσουν τα σπίτια του οικισμού, αλλά και να διεξάγουν την εκκένωσή του.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στη Λέσβο: Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στη Βρίσα – Εκκενώνεται ο οικισμός

Ωστόσο, ο ήρωας αγρότης Μπιλ Αλεξάντερ με την ευστροφία του σχεδίασε και έβαλε σε εφαρμογή το σωτήριο σχέδιο για όλους του κατοίκους του οικισμού.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, χρησιμοποιώντας το πράσινο τρακτέρ του, δημιούργησε ουσιαστικά μία αντιπυρική ζώνη, απομονώνοντας τις καλλιέργειες από το αστικό κομμάτι του οικισμού.

Πλάνα που κάνουν τον γύρο του κόμου, δείχνουν το πράσινο τρακτέρ μόλις λίγα μέτρα μακριά από την τεράστια κόλαση, καθώς ο κύριος Αλεξάντερ οδήγησε άφοβα το όχημα γύρω από τον πανύψηλο καπνό και τις φλόγες.

Ο Άντι Μπαρ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της φάρμας του Κεντ, επαίνεσε τον «καλό του γείτονα» για την ηρωική του πράξη και ανέβασε στο Twitter την εικόνα του τρακτέρ να κόβει τις καλλιέργειες.

Η φωτιά κατασβήστηκε μετά από 90 λεπτά και οι κάτοικοι της περιοχής οδηγήθηκαν επίσης σε ασφαλή μέρη. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την πύρινη κόλαση.

Ευτυχώς, παρά την πύρινη μανία που απλώθηκε στην κομητεία του Κεντ δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts