ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αγκαλιάζει την Ολυμπιακή πρόκριση ο Ιακωβίδης

Αύριο το απόγευμα θα γνωρίζουμε αν ο Θόδωρος Ιακωβίδης έχει αγκαλιάσει την Ολυμπιακή πρόκριση ή θα χρειαστεί να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή.

Ο 30χρονος Έλληνας αρσιβαρίστας μπαίνει αύριο (17:00) στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Μόσχα, αγωνιζόμενος στην κατηγορία των 89 κιλών. Ο Ιακωβίδης είναι σε καλή κατάσταση με βάση την προπόνηση που έχει κάνει και μπορεί να σηκώσει κιλά κοντά στο ρεκόρ του, τα 360κ. Αν τα καταφέρει, μπορεί να μπει στην εξάδα και να είναι αγκαλιά με την πρόκριση στην Ολυμπιακή κατηγορία των 96 κιλών.
Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται ήδη σε θέση πρόκρισης στην κατάταξη, με το ηπειρωτικό εισιτήριο της Ευρώπης. Επειδή έχει κάνει ήδη και τον απαραίτητο αριθμό αγώνων (2) στα -96κ, μπορεί και αγωνίζεται αύριο στη μη Ολυμπιακή κατηγορία των -89κ για να κυνηγήσει καλύτερη βαθμολογία.
Στην Ολυμπιακή κατάταξη βρίσκεται στην 24η θέση αλλά με βάση το ρεπορτάζ είναι στην πραγματικότητα 14ος και ο πρώτος Ευρωπαίος εκτός οχτάδας. Με βάση τον πίνακα των χωρών που έχουν περιορισμό στις συμμετοχές (εδώ ανανεωμένος 6/1/2021) και με βάση την ύπαρξη ομοεθνών τους σε καλύτερες θέσεις σε άλλες κατηγορίες, ο Αρμένιος Μκρτσιάν, ο Ιρανός Μπεϊραλβάντ, ο Λευκορώσος Τσιχάντσου και ο Ρώσος Χουγκάεφ τίθενται εκτός διεκδίκησης πρόκρισης (η Ρωσία μάλιστα ίσως να αποκλειστεί συνολικά). Υπολογίσιμος αντίπαλος είναι ο Λετονός Κοζέφνικοφς (Νο46) που είναι χαμηλά στη λίστα γιατί έχει μηδενιστεί δύο φορές στην 3η περίοδο και θα αγωνιστεί στα 96 κιλά.
Ο Ιακωβίδης αγωνίζεται στο πρώτο γκρουπ των 89κ μαζί με τον Αντώνη Μαρτασίδη που αγωνίζεται με την Κύπρο. Νωρίτερα, στις 11:00 το πρωί με το δεύτερο γκρουπ θα αγωνιστεί ο Μανόλης Μαριανάκης.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts