ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αδιανόητη δήλωση Καιρίδη, “πληρωμένη” απάντηση από τον Μ. Μαρκόπουλο | Κανένα νέο ΚΥΤ στα νησιά διαμηνύει ο Γ. Χατζημάρκος

Στην αδιανόητη δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη, σύμφωνα με την οποία οι εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες, που κοιμούνται κυριολεκτικά όπου βρουν στην πόλη της Ρόδου, δημιουργώντας τριτοκοσμικές συνθήκες,  εργάζονταν παράνομα το Καλοκαίρι στα ξενοδοχεία του νησιού (!), απάντησε σε υψηλούς τόνος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος.

Οι μετανάστες έχουν δημιουργήσει πρόχειρους καταυλισμούς σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η Ροδιακή έπαυλη, το Θέρμαι και το πάρκο πίσω από το Ταχυδρομείο στο Μανδράκι, για να βρίσκονται κοντά στο κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα.

«Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από την πρώτη στιγμή έχει διαθέσει όλες τις απαραίτητες θέσεις, ΚΥΤ και δομές φιλοξενίας στα όμορα νησιά και την υπόλοιπη χώρα για να καταγραφούν και να φιλοξενηθούν όλοι οι παράτυποι μετανάστες, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία», τόνισε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ο Δημήτρης Καιρίδης, για να συμπληρώσει: «Από εκεί και πέρα, η σύλληψη και η μεταγωγή τους στα κέντρα του ΥΜΑ εναπόκεινται στις αρχές ασφαλείας της χώρας – την Αστυνομία και το Λιμενικό». Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στη Ρόδο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε: «Αυτό που καταλαβαίνω εγώ και μου λένε από τα αρμόδια υπουργεία είναι ότι πρόκειται όχι για νεοαφιχθέντες, αλλά για παράτυπους μετανάστες που ήταν στο νησί, και τώρα -με το τέλος της τουριστικής σεζόν- εμφανίζονται για να καταγραφούν».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που ξέρουμε ως υπουργείο είναι ότι οι ροές βρίσκονται σε καθοδική πορεία σε όλο το Αιγαίο και ότι αυτοί δεν είναι καινούργιοι. Στη Ρόδο έχουμε το ζήτημα ότι δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή, όπως σε άλλα νησιά, διότι δεν είχαμε ροές εκεί και δεν χρειαζόταν. Αυτό προκαλεί ένα πρόβλημα στη διαχείριση του φαινόμενου – είναι ένα πρόβλημα παροδικό, θα το αντιμετωπίσουμε. Ηδη έχουμε κάνει μεταφορά άνω των 350 τις τελευταίες ημέρες εκτός Ρόδου και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».

Στην αδιανόητη αυτή δήλωση του υπουργού, ο πρόεδρος της ΕΞΡ Μανώλης Μαρκόπουλος, είπε: “Καλά θα κάνει ο κ. Καιρίδης να κρατήσει τις εικασίες και τις συνωμοσιολογίες για τον εαυτό του. Οτιδήποτε κι αν έχει στο μυαλό του, οτιδήποτε κι αν του έχουν μεταφέρει,οτιδήποτε και αν φαντάζεται, του θυμίζουμε ότι είναι Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και δεν δικαιολογείται να διαδίδει εικασίες και μάλιστα σε εθνικό δίκτυο. Προφανώς ο κ. Καιρίδης δεν έχει ιδέα του τι σημαίνει ξενοδοχείο, τουρισμός και επιχειρηματικότητα στη Ρόδο. Τον καλούμε, προτού ξανάχρησιμοποιησει την απασχόληση στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την κατάληψη του κέντρου της πόλης μας απο λαθρομετανάστες, να βουτήξει τη γλώσσα του στη λογική, ώστε να αποφύγει την επανάληψη μιας τέτοιου είδους δημόσιας προσβολής. Περιμένουμε από τον Υπουργό να ανακαλέσει τη δήλωσή του”.

Κανένα νέο ΚΥΤ στα νησιά λέει ο Περιφερειάρχης

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε σημείο να φοβάται κάποιος να κατέβει στο κέντρο, αλλά αυτή δεν είναι εικόνα πόλης. Δεν είναι εικόνα ενός τόπου, όταν τα πάρκα είναι γεμάτα, κι αυτό οδήγησε κι εμένα να βάλω τις φωνές», είπε στην «Κ» ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος, αφού σημείωσε ότι το ζήτημα είναι κρίσιμο και δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις, τόνισε ότι «έχουμε την εμπειρία πολλών βασάνων από το μεταναστευτικό» και συμπλήρωσε ότι έχουν μείνει -από το 2015- δύο hot spot, ένα στην Κω και ένα στη Λέρο.

«Δεν θα δεχθώ με τίποτα ότι τα νησιά είναι αιχμάλωτα της γεωγραφίας τους και θα πρέπει να αντιμετωπίζουν μόνα τους το πρόβλημα. Δεν θα δεχθώ άλλη δομή σε κανένα νησί μας. Το ότι βρισκόμαστε στα σύνορα δεν είναι τιμωρία», υπογράμμισε, για να επισημάνει: «Ως Περιφέρεια, δεν θα δεχθώ δομή σε κανένα νησί. Είναι ήδη μεγάλο το βάρος που δέχονται τα νησιά μας».

The post Αδιανόητη δήλωση Καιρίδη, “πληρωμένη” απάντηση από τον Μ. Μαρκόπουλο | Κανένα νέο ΚΥΤ στα νησιά διαμηνύει ο Γ. Χατζημάρκος appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts