ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αθανασόπουλος (Cepal): Θα μπουν πολλοί επενδυτές στον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων (pic)

Στον μετασχηματισμό του κλάδου, με το παράδειγμα της πρόσφατης σύμπραξης των Cepal – Resolute Asset Management στη διαχείριση ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων, με συντονίστρια την δημοσιογράφο του Action 24 Εύη Φραγκάκη, στελέχη των δύο εταιρειών ανέλυσαν τα οφέλη για την κτηματαγορά εποικοδομητικών συνεργειών από επιχειρήσεις με τη σχετική εμπειρία και τεχνογνωσία στο πλαισ;iου του του 24ου συνεδρίου της Prodexpo, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα 25 και αύριο 26 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην τοποθέτησή του, ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος, CEO της Cepal μίλησε για τα κίνητρα που οδήγησαν σε αυτή τη κοινή σύμπραξη, που είχαν καταρχήν ως στόχο τη διαχείριση των επιχειρηματικών απαιτήσεων των δανείων, μέσω της ανάγκης χτιστεί ένα οικοσύστημα για επιτάχυνση της δραστηριότητας των δανείων από τις τράπεζες.

Στόχος, επίσης, αυτής της συμπόρευσης είναι η διαχείριση real estate services, για ακίνητα που θα προκύψουν από ρευστοποιήσεις, ένας κλάδος που δεν είναι ανεπτυγμένος στη χώρα μας καθώς είναι κατακερματισμένος σε πολλά μικρά ακίνητα και υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις τεχνολογίας. Κατά τον ίδιο «στην Resolute βρήκαμε το συνεργάτη που έχει την τεχνογνωσία και τα συστήματα για να δημιουργήσουμε μαζί ένα όχημα για εθνικές και ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να καλύψει μεγάλο κενό σε αυτή την αγορά».

Όπως πρόσθεσε, η συγκεκριμένη αγορά είναι υπό διαμόρφωση, είναι πολύ δυναμική και είναι συνυφασμένη με την ωριμότητα ενός ακινήτου, ενώ στην παρούσα φάση ψηφιοποιείται. «Νομίζω ότι αυτό που προσπαθούμε όλοι οι συμμετέχοντες στον κλαδο είναι να δημιουργήσουμε τις υποδομές, έτσι ώστε κάποιος που θέλει να επενδύσει να μην μπλεξει με γραφειοκρατία και να υπάρχει διαφάνεια μεταξύ ιδιοκτησίας, ανάπτυξης και αποφάσεων. Θέλουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες και σε μεγάλα και πιο μικρά ακίνητα, στα οποία είναι και η εστίαση του οργανισμού» τόνισε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, δε, ότι είναι μια αγορά στην οποία μελλοντικά θα μπουν πολλοί επενδυτές.

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Έξαρχος, Regional partner Greece, Turkey & ME· Resolute Asset Management έδωσε μια εικόνα για τη δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα, τονίζοντας από το 2013 έχει ως πελάτες όλες τις συστημικές τράπεζες και τα funds.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η σύμπραξη με τη Cepal ήρθε σε μια στιγμή που είχαν αρχίσει να γίνονται ακόμα πιο απαιτητικοί οι πελάτες και που πλέον υπήρχαν πολλά ακίνητα που χρειάζονταν πιο ειδική διαχείριση. Χρειάζονταν, πλέον, πειθαρχία για την εξυγίανση και τη διάθεση αυτών των ακινήτων στην αγορά. Πρόκειται για συνεργασία win win και για τις δύο πλευρές».

Όπως, επίσης, ανέφερε σε σχέση με τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την RAM στην ελληνική αγορά είναι το γεγονός ότι φέρνει εις πέρας τη διαχείριση ακινήτων με μέγιστη αποτελεσματικότητα, έχοντας παγκόσμια εμπειρία και παράγοντας αποτελέσματα. Πρόσθεσε, δε, ότι πλέον η κτηματαγορά έχει ωριμάσει στην Ελλάδα, γεγονός που δίνει ευκαιρίες για συνέργειες και ορατότητα σε ένα τεράστιο στοκ ακινήτων.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι σε αυτή την αγορά υπάρχει διάθεση για προσλήψεις νέων ταλέντων, προθυμία να γίνουν ακόμα περισσότερες επενδύσεις στην τεχνολογία και δίνεται ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων, ειδικά στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Στην Αθήνα χτυπά η καρδιά της ΕΚΤ: Τι θα γίνει με τα υψηλά επιτόκια, «θαλασσοταραχή» σε οικονομία και ομόλογα

Die Welt: Ιστορία από… άλλον πλανήτη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Inditex: Deal 70 εκατ. ευρώ με την αμερικανική Ambercycle για ανακυκλωμένο πολυεστέρα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ</a

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts