ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακιντζί: Έξαλλος που δεν συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών φέρεται να αρνήθηκε να συναντήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη – Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος των ΗΠΑ επισκέπτεται την Κύπρο και δεν πραγματοποιεί επαφή με την τουρκοκυπριακή πλευρά

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Κύπρο, ενημέρωσε χθες τον Μουσταφά Ακιντζί για την «αδυναμία» του Μάικ Πομπέο να τον συναντήσει λόγω περιορισμένης χρονικής διάρκειας της επίσκεψής του.

Ο Ακιντζί ισχυρίστηκε ότι του προτάθηκε να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, κάτι που διαψεύδει η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

Ανακοίνωση του «εκπροσώπου της προεδρίας» του ψευδοκράτους αναφέρει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη αρνητική καθώς δεν είναι δυνατόν να υιοθετείται αυτή η στάση.

Κατά τον ίδιο τα προβλήματα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο δε μπορούν να επιλυθούν με μονομερείς συναντήσεις και πρόκειται για ένα «σοβαρό λάθος» το οποίο ο τουρκοκυπριακός λαός δεν μπορεί να δεχτεί.

Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος των ΗΠΑ επισκέπτεται τη Κύπρο και δεν πραγματοποιεί επαφή με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Παράλληλα ιδιαιτέρως ενοχλημένη είναι η τουρκική πλευρά και για τις κοινές ναυτικές ασκήσεις Κύπρου-ΗΠΑ που ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Πομπέο έφτασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναμένεται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: www.protothema.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts