ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Κόβουν τις δαπάνες για τα Χριστούγεννα οι Βρετανοί

Βρισκόμαστε μόνο λίγες μέρες πριν από την επίσημη κατάθεση του Φθινοπωρινού Προϋπολογισμού του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ.

Ο ίδιος, εδώ και μήνες, έχει αναφέρει ότι οι ανακοινώσεις για μειώσεις φόρων στην κατάθεση του επικείμενου προϋπολογισμού θεωρούνται «σχεδόν αδύνατες».

Όπως τονίζει διαρκώς, κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει την πορεία της χώρας από την προσπάθεια που κάνει για μείωση του πληθωρισμού ενώ παράλληλα αναφέρει ότι οι μειώσεις φόρων δεν μπορούν να υποστηριχθούν από την οικονομία τη δεδομένη στιγμή.

Με αυτή τη εικόνα, ο κόσμος μοιάζει αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Μέτρο που δείχνει να εφαρμόζει άμεσα είναι η μείωση των χριστουγεννιάτικων εξόδων του.

Τα δύο τρίτα των Βρετανών θα «κόψουν» τις χριστουγεννιάτικες απολαύσεις

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα που έγινε για την κίνηση της αγοράς την περίοδο των εορτών, φαίνεται πως τα δυο τρίτα των Βρετανών σκέφτονται να ξοδέψουν λιγότερα αυτά τα Χριστούγεννα, μειώνοντας τα δώρα, το φαγητό στα εστιατόρια αλλά ακόμα και όσα πρόκειται να προμηθευτούν για φαγητό και ποτό στο σπίτι.

Καταναλώτρια στο Λονδίνο Εικόνα: TOLGA AKMEN/AFP/Getty Images

Η έρευνα της τεχνολογικής εταιρείας Accenture, η οποία πήρε στοιχεία από την εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov, είναι η πιο απαισιόδοξη από παρόμοιες έρευνες που έγιναν νωρίτερα. Για παράδειγμα, οι έρευνες της Deloitte και της PwC που δημοσιεύθηκαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα, έδειξαν ότι οι Βρετανοί ανησυχούν για το αυξανόμενο κόστος ζωής, αλλά σε ποσοστό το οποίο περιόρισαν στο ένα τρίτο των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα στην Deutsche Welle

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts