ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ακυρώνεται το παγκόσμιο κύπελλο της FINA, στον αέρα οι προκρίσεις

Η FINA ενδέχεται να ακυρώσει το παγκόσμιο κύπελλο καταδύσεων που θα διεξαγόταν στο Τόκιο ως αγώνας πρόκρισης και test event για τους Ολυμπιακούς του καλοκαιριού (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου).

της Σωτηρίας Στασινού
[email protected]

Τα υψηλά κόστη σε συνδυασμό με τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας δυσκολεύουν αθλητές και αθλήτριες μερικών χωρών να ταξιδέψουν στην ιαπωνική πρωτεύουσα και να αγωνιστούν στο κύπελλο που είναι προγραμματισμένο για τις 18 με 23 Απριλίου. Για αυτό το λόγο η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου υπολογίζει το ενδεχόμενο να τον ακυρώσει.

Στην περίπτωση ακύρωσης οι Νίκος Μόλβαλης, Θεόφιλος Αυθίνος και Θάνος Τσιρίκος, οι οποίοι έχουν να αγωνιστούν από τον περσινό Μάρτιο και κάνουν διπλές προπονήσεις για να είναι έτοιμοι για τη διεκδίκηση της πρόκρισης μένουν έκθετοι 2 μόλις εβδομάδες πριν τον αγώνα-στόχο. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση για πλάνο Β από τη FINA, η οποία πρέπει να αναπροσαρμόσει όλη τη διαδικασία πρόκρισης. Το μόνο σίγουρο επόμενο βήμα για τους Έλληνες καταδύτες θα είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Βουδαπέστη 7-18 Μαΐου.

Πηγή: Kyodo News

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts