ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ακυρώστε πτήσεις τώρα προτρέπουν τις αεροπορικές, CAA και υπουργείο Μεταφορών στην Βρετανία

Οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να προχωρήσουν τώρα σε ακυρώσεις πτήσεων στην αιχμή του Καλοκαιριού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η αναστάτωση στα ταξίδια, προειδοποιούν το υπουργείο Μεταφορών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας, ώστε να διευθετηθούν νωρίς και να γίνει καλύτερη διαχείριση και να αποφύγουν οι ταξιδιώτες την απογοήτευση της ακύρωσης στην αναχώρηση των διακοπών τους.

Ήδη οι ακυρώσεις από αεροπορικές εταιρείες όπως η British Airways, η easyJet TUI και η Wizz Air έχουν αφήσει χιλιάδες πελάτες στα … αεροδρόμια τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε κοινή επιστολή, το Υπουργείο Μεταφορών και η CAA αναφέρουν: «Οι ακυρώσεις πρέπει να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό για να υπάρξει ένα πιο σταθερό πρόγραμμα που θα είναι καλύτερο για τους καταναλωτές από τις ακυρώσεις την ημέρα της αναχώρησης. Εσείς και όλοι όσοι εμπλέκονται στην παροχή αεροπορικών υπηρεσιών θα πρέπει να λάβετε όλα τα δυνατά μέτρα για να προετοιμαστείτε και να διαχειριστείτε τη ζήτηση των επιβατών που θα βοηθήσει στην αποφυγή των απαράδεκτων σκηνών που είδαμε πρόσφατα».

Και καταλήγει η επιστολή: «Είναι σημαντικό κάθε αεροπορική εταιρεία να επανεξετάζει τα σχέδιά της για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής σεζόν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να αναπτύξει ένα πρόγραμμα που να είναι εφικτό να εκτελεσθεί».

Αεροπορικές πηγές “κατηγόρησαν” το Brexit για τα προβλήματα, αλλά ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε από τον υπουργό Αεροπορίας Ρόμπερτ Κορτς.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts