ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αλλαγή ονόματος για την Turkish Airlines

“Η Turkey δεν υφίσταται πλέον. Είναι η Türkiye. Από εδώ και στο εξής, το Türkiye Hava Yolları θα αναγράφεται στα σώματα των αεροπλάνων μας αντί για Turkish Airlines”, δήλωσε χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας την αλλαγή του ονόματος του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας.

Η κίνηση αυτή θεωρείται μέρος της προσπάθειας της Άγκυρας να επαναπροσδιορίσει το όνομα της χώρας και να αποσυνδέσει το όνομά της από το γνωστό πτηνό, τη γαλοπούλα, και ορισμένους αρνητικούς συνειρμούς που συνδέονται με αυτό.

Εν τω μεταξύ, δεν κατέστη σαφές αν η λέξη Airlines στο όνομα θα αλλάξει στην τουρκική της μορφή, “Hava Yolları”, σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailysabah.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Άγκυρα έστειλε επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, κατοχυρώνοντας επίσημα το όνομα της χώρας ως “Türkiye“, όπως γράφεται και προφέρεται στα τουρκικά, από το 1923, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

Τον Δεκέμβριο, ο Τούρκος πρόεδρος, ζήτησε τη χρήση της λέξης “Türkiye” για την καλύτερη εκπροσώπηση του τουρκικού πολιτισμού και των τουρκικών αξιών, απαιτώντας μεταξύ άλλων να χρησιμοποιείται η ένδειξη “Made in Türkiye” αντί της “Made in Turkey” στα εξαγόμενα προϊόντα. Παράλληλα, τα τουρκικά υπουργεία και υπηρεσίες άρχισαν να χρησιμοποιούν το “Türkiye” σε επίσημα έγγραφα.

Νωρίτερα φέτος, η τουρκική κυβέρνηση κυκλοφόρησε επίσης ένα διαφημιστικό βίντεο στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αλλάξει το όνομα της χώρας στα αγγλικά. Το βίντεο δείχνει τουρίστες από όλο τον κόσμο να λένε “Hello Türkiye” σε διάσημους προορισμούς.

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας δήλωσε ότι ξεκίνησε την εκστρατεία “για να προωθήσει αποτελεσματικότερα τη χρήση του “Türkiye” ως εθνικού και διεθνούς ονόματος της χώρας σε διεθνείς πλατφόρμες”.

Τα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ έχουν αρχίσει επίσημα να χρησιμοποιούν το “Türkiye” αντί του “Turkey”, ενώ, και ορισμένοι υψηλόβαθμοι ξένοι αξιωματούχοι που επισκέπτονται την Άγκυρα έχουν επίσης υιοθετήσει την αλλαγή.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts