ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αμερικανοί και Καναδοί επιστρέφουν στην Ευρώπη | Πρωτοφανείς οι κρατήσεις για εκδρομές | Στο επίκεντρο η Αθήνα

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς εξελίσσονται οι κρατήσεις για εκδρομές σε ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσά τους και η Αθήνα, από Αμερικανούς και Καναδούς ταξιδιώτες, που εφέτος δείχνουν σαφή προτίμηση στη Γηραιά ήπειρο.

Η ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη κορυφώνεται όσο πιο βαθιά μπαίνουμε στο καλοκαίρι, όπως παρατηρείται στην κρουαζιέρα, στον κλάδο της φιλοξενίας και τώρα στις περιηγήσεις.

Σύμφωνα με τον ειδικό στις εκδρομές και περιηγήσεις ToursByLocals, με έδρα το Βανκούβερ, οι κρατήσεις του Απριλίου και του Μαΐου σημειώνουν αριθμό ρεκόρ, αυξημένες, σε σύγκριση με τα προ-πανδημικά επίπεδα του 2019.

Η Αθήνα συναντάται στην πέμπτη θέση στην κατάταξη με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για tour, αυξημένες κατά 35%, σε σχέση με τα στοιχεία κρατήσεων του Απριλίου και του Μαΐου 2019. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Παρίσι με τις εκδρομές στην Πόλη του Φωτός να είναι αυξημένες κατά 45%.

Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί για την πραγματοποίηση εκδρομών στην Ευρώπη, από το Παρίσι έως τη Φλωρεντία, σύμφωνα με το ToursByLocals, είναι:

1. Παρίσι

2. Ρώμη

3. Λονδίνο

4. Λισαβόνα

5. Αθήνα

6. Φλωρεντία

7. Βαρκελώνη

8. Βενετία

9. Άμστερνταμ

10. Κωνσταντινούπολη

“Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες επιλέγουν να εξερευνήσουν αυτούς τους προορισμούς με περιήγηση”, επισημαίνει το ToursByLocals και εξηγεί ότι, ορισμένοι ταξιδιώτες μπορεί να αισθάνονται άγχος όταν βρίσκονται σε ένα νέο μέρος, πόσο μάλλον σε μια μεγάλη πόλη, οπότε μια ξενάγηση μπορεί να τους βοηθήσει να μειώσουν αυτό το άγχος και να τους εμφυσήσει εμπιστοσύνη, την οποία ίσως να μην είχαν περιπλανώμενοι μόνοι σε μια ξένη πόλη.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts