ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αμφίβολα τα πανελλήνια μαραθωνίου/ημιμαραθωνίου

Πριν από λίγο ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωση την ακύρωση του ημιμαραθώνιου της Αθήνας και στην ίδια ανακοίνωση αφήνει μετέωρο το πανελλήνιο πρωτάθλημα που προκήρυξε πριν από λίγες μέρες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο αναφέρεται: «Σε ό,τι αφορά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου δρόμου 2020, ο ΣΕΓΑΣ, αφού διαβουλευτεί με όλους τους εμπλεκόμενους, θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις του για το εάν, πότε και που θα διεξαχθεί».
Δηλαδή ακόμα δεν έχει παρθεί η απόφαση διεξαγωγής άσχετα αν βγήκε η προκήρυξη, ενώ είναι άγνωστο πλέον το πότε και το που αν τελικά παρθεί η απόφαση να διεξαχθεί. Τουλάχιστον αυτό θα γίνει γνωστό στις επόμενες μέρες καθώς θυμίζουμε ότι αρκετοί δρομείς δεν έκαναν διακοπές συνεχίζοντας την προετοιμασία τους για τον αγώνα.
Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τη δήλωση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου στις 10 Ιουνίου ότι: «Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και την εποχή τέλεσής τους, είναι πιθανότερη η διεξαγωγή του ημιμαραθώνιου της Αθήνας στις 20 Σεπτεμβρίου, συγκριτικά με τον Μαραθώνιο της Αθήνας στις 8 Νοεμβρίο» θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη και η ακύρωση του Μαραθωνίου της Αθήνας και μαζί του πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Αν επικρατήσει αυτή η λογική, τότε δυστυχώς επιβεβαιώνονται όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι την ομοσπονδία την ενδιαφέρει ο λαϊκός δρόμος και τα έσοδα του και όχι το πανελλήνιο πρωτάθλημα και η ανάπτυξη των μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα καθώς από τη στιγμή που δε γίνεται ο λαϊκός, ο ΣΕΓΑΣ ακυρώνει και το πανελλήνιο πρωτάθλημα…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts