ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανέκαμψε το ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά, μετά την πρόσκαιρη κάμψη λόγω πυρκαγιών

Το ενδιαφέρον για ταξίδια στα ελληνικά νησιά ανέκαμψε την εβδομάδα αμέσως μετά τις δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με το icelolly.com και το TravelSupermarket στη Βρετανία.

Η έκθεση Pulse του Ice Travel Group για τις αναζητήσεις των καταναλωτών στους ιστότοπους σύγκρισης διακοπών μεταξύ 31 Ιουλίου και 6 Αυγούστου περιελάμβανε την περίοδο αμέσως μετά τις πυρκαγιές στα ελληνικά νησιά της Ρόδου και της Κέρκυρας, που οδήγησαν στην εκκένωση χιλιάδων Βρετανών.

Τα στοιχεία για το icelolly.com έδειξαν ότι οι αναζητήσεις για τη Ρόδο αυξήθηκαν κατά 69,5% την προηγούμενη εβδομάδα της 24ης Ιουλίου στις 30, ενώ οι αναζητήσεις στην Κέρκυρα αυξήθηκαν κατά 48% και στην Κρήτη κατά 31%. Στους δέκα κορυφαίους προορισμούς της εταιρείας, μόνο η Costa del Sol σημείωσε αύξηση 7,5% κάθε εβδομάδα.

Τα στοιχεία του TravelSupermarket έδειξαν παρόμοια τάση. Το εβδομαδιαίο μερίδιο αναζητήσεων της Κρήτης αυξήθηκε κατά 82% και η Ρόδος αυξήθηκε κατά 78% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Εντός της πρώτης δεκάδας, οι μεγαλύτερες αυξήσεις ήταν για τη Λανζαρότε, με άνοδο 20%, και την Αττάλεια, με άνοδο 8%.

Όσον αφορά στις κρατήσεις, κορυφαίες θέσεις και στις δύο τοποθεσίες κατέλαβε η Μαγιόρκα, ακολουθούμενη από την Τενερίφη.

Όμως η Ελλάδα επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα του icelolly.com, ως ο έβδομος προορισμός με τις περισσότερες κρατήσεις με μερίδιο 4,58% στις κρατήσεις, και η Κρήτη κατέλαβε τη δέκατη θέση στο TravelSupermarket, λαμβάνοντας το 3,15% των κρατήσεων.

Εν τω μεταξύ, οι αναζητήσεις για προσφορές της τελευταίας στιγμής στους ιστότοπους των εταιρειών σύγκρισης διακοπών συνέχισαν να αντιπροσωπεύουν τη μερίδα του λέοντος στις αναζητήσεις για διακοπές.

Ο Αύγουστος διατήρησε το υψηλότερο μερίδιο ημερομηνιών αναχωρήσεων, με τους δύο OTA’s να αναφέρουν ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των αναζητήσεων αφορούσαν αναχωρήσεις αυτόν τον μήνα.

Η μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις ήταν για αναχωρήσεις τον Ιούλιο του 2024 για το icelolly.com και για τον Φεβρουάριο του 2024 για το TravelSupermarket.

Και για τους δύο ιστότοπους, οι καλοκαιρινές κρατήσεις του 2023 επέστρεψαν για να καλύψουν τις περισσότερες κρατήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αποτελούσαν το 70,7% των κρατήσεων του icelolly και το 75,6% των εβδομαδιαίων πωλήσεων του TravelSupermarket.

Ο Chris Webber, επικεφαλής διακοπών και συμφωνιών, Ice Travel Group, δήλωσε: «Οι αναζητήσεις και οι κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά ανέκαμψαν την περασμένη εβδομάδα, με ισχυρές αυξήσεις στο μερίδιο αναζήτησης και προορισμούς όπως η Ρόδος στο icelolly και η Κρήτη στο TravelSupermarket επιστρέφουν στα 10 καλύτερα κράτηση”.

The post Ανέκαμψε το ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά, μετά την πρόσκαιρη κάμψη λόγω πυρκαγιών appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts