ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αναγέννηση: «Ευτυχώς υπάρχει και ο Αυγενάκης για τα σωματεία και τους αθλητές»

Η ομοσπονδία του στίβου, είναι από τις ελάχιστες που δεν αναγνώρισαν τη γενναία οικονομική συνεισφορά του υφυπουργείου αθλητισμού στα σωματεία, αλλά και στις Εθνικές ομάδες. Μπορεί το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ να μη θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια, το έπραξε όμως η κίνηση της Αναγέννησης που ναι μεν δεν διοικεί, εκπροσωπείται όμως στο ΔΣ με το 49%.

Στην ανακοίνωση της η Αναγέννηση, τονίζει την απόφαση της διοίκησης Σακοράφα να μην πληρώσει στα σωματεία το ποσό των 500.000 ευρώ από τις οφειλές του 2020 και ευχαριστεί δημόσια τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τη βοήθεια που έδωσε μέσω της φορολόγησης των κερδών από το στοίχημα. Κάτι που κανένας προκάτοχος του εδώ και δεκαετίες δεν τόλμησε να πράξει…
Να σημειωθεί ότι ακόμα και η ομοσπονδία… τσίρλιντινγκ έβγαλε ανακοίνωση, καθώς και όλες οι άλλες μεγάλες αθλητικές ομοσπονδίες (ΚΟΕ, ΕΟΚ, ΕΟΠΕ, κλπ), με το στίβο να είναι ο μεγάλος απών όπως είναι απών εδώ και οκτώ μήνες και από την Ολυμπιακή επιτροπή επιλέγοντας την… απομόνωση…

Η ανακοίνωση της Αναγέννησης:

«Την ώρα που η διοίκηση Σακοράφα λειτουργεί απαξιωτικά προς τα σωματεία-μέλη του ΣΕΓΑΣ επικυρώνοντας την απόφασή της για μη καταβολή οφειλών ύψους 500.000 ευρώ για το 2020, ποσού που αντιστοιχεί στην θεσμοθετημένη ετήσια ενίσχυση του προπονητικού έργου των σωματείων, ήρθε το Υφυπουργείο Αθλητισμού με την έκτακτη επιχορήγηση των σωματείων μέσω της φορολόγησης των στοιχηματικών εταιρειών, να κρατήσει έστω και την ύστατη ώρα ζωντανό το κύτταρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Τα δέκα αιρετά μέλη που εκπροσωπούν την Αναγέννηση στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, αλλά και η μεγάλη οικογένεια του κλασικού αθλητισμού που εκφράζεται μέσω της Κίνησής μας, χαιρετίζουν και επικροτούν την εξαιρετική πρωτοβουλία του κ.Αυγενάκη που σε μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για τον ελληνικό στίβο τήρησε τη δέσμευσή του και υλοποίησε με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση πρός τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό για τα ελληνικά αθλητικά δεδομένα.

Η απευθείας οικονομική ενίσχυση των σωματείων αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για 272 σωματεία στίβου, τα οποία δεν έχουν εισπράξει για 12 μήνες λειτουργίας τους το 2020 ούτε ευρώ από τα χρήματα που δικαιούνται μέσω της κρατικής επιχορήγησης πρός το ΣΕΓΑΣ. Εξίσου σωτήρια όμως είναι και η μεγάλη οικονομική στήριξη των Εθνικών Ομάδων στίβου μέσω της ίδιας διαδικασίας από την πολιτεία, την στιγμή που η διοίκηση Σακοράφα εντελώς απροκάλυπτα μείωσε κατά 200.000 ευρώ την στήριξη στους αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών Ομάδων.

Η Αναγέννηση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με σθεναρότητα όλα τα σωματεία της ομοσπονδίας και όλες τις Εθνικές Ομάδες εμμένοντας στην θέση της για άμεση καταβολή των χρεωστούμενων του 2020. Θα συνεχίσει όμως να διεκδικεί και την κανονική αξιολόγηση των σωματείων για το 2020 (αφού υπήρξε δραστηριότητα παρά τις δύσκολες συνθήκες –covid κτλ) όπως ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση.

Είναι απαίτηση όλων των σωματείων να μην υπάρξει παραγραφή του χρέους της ομοσπονδίας πρός τα σωματεία όσο και αν το προσπαθεί να το περάσει η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μεταφέροντας τα δικά της χρέη στις πλάτες των σωματείων».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts