ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Στην αναμονή 200.000 δικαιούχοι

Η πρώτη ομάδα συνταξιούχων που θα λάβει αυξήσεις και αναδρομικά ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Βρούτση

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, με τις συντάξεις του Μαρτίου, περίπου 600 εν αναμονή συνταξιούχοι του Δημοσίου, κυρίως ένστολοι, θα λάβουν υψηλότερη σύνταξη με βάση τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης. Οι εν λόγω δικαιούχοι θα λάβουν όχι μόνο αυξημένη σύνταξη αλλά και αναδρομικά 17 μηνών.

Αυτή είναι η πρώτη ομάδα συνταξιούχων η οποία θα λάβει αυξήσεις και αναδρομικά έναν χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Βρούτση (Φεβρουάριος 2019) ο οποίος βελτίωνε τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου για όσους διένυσαν ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών.

Η επόμενη ομάδα που θα λάβει αυξήσεις, πιθανόν στο τέλος Μαρτίου, αριθμεί 2.000 συνταξιούχους οι οποίοι έχουν εισπράξει ήδη την πρώτη τους σύνταξη.

Συνολικά, αυξήσεις και αναδρομικά, σε εφαρμογή του νόμου Βρούτση, δικαιούνται περίπου 200.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Από αυτούς οι 50.000 είναι νέοι συνταξιούχοι που είχαν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016, με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν διατηρούν προσωπική διαφορά. Οι εν λόγω συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν αύξηση περίπου 50 ευρώ.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο στο protothema.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts