ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανακάμπτει στα προ-πανδημικά επίπεδα η Accor

Η Accor ανακοίνωσε “πολύ ισχυρή ανάκαμψη” το πρώτο εξάμηνο του 2022, χάρη στη χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν για τη διαχείριση του Covid σε όλο τον κόσμο.

Ο ευρωπαϊκός, ξενοδοχειακός κολοσσός, ο οποίος διαχειρίζεται αλυσίδες όπως η 25hours, η Pullman και η Ibis, ανακοίνωσε έσοδα ύψους 1,7 δισ. ευρώ, για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, αυξημένα κατά 97%, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2021. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 32 εκατ. ευρώ, έναντι 67 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη, περυσινή περίοδο.

Ο Sébastien Bazin, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Accor, δήλωσε ότι η ανάκαμψη παρατηρήθηκε σε όλες τις περιοχές και για όλες τις επωνυμίες.

“Για άλλη μια φορά αυτό το τρίμηνο, η Accor ανέφερε μια πολύ ισχυρή αύξηση των εργασιών, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα προ κρίσης επίπεδα”, σχολίασε.

“Το καλοκαίρι θα επιβεβαιώσει αυτές τις τάσεις και το φθινόπωρο υπόσχεται να είναι δυναμικό με την ανάκαμψη των μεγάλων ημερίδων και συνεδρίων. Παρ’ όλα αυτά, ο όμιλος παραμένει προσεκτικός στην εξέλιξη του γεωπολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος. Σε αυτό το στάδιο, ο όμιλος θα πρέπει να παρουσιάσει ισχυρή αύξηση των EBITDA, με στόχο περισσότερα από 550 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2022”, πρόσθεσε ο κ. Bazin.

Είπε ότι η δραστηριότητα ανέκαμψε σε επίπεδα κοντά, αν όχι πάνω, από τα επίπεδα του 2019, σε όλες σχεδόν τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται η Accor.

Οι μόνες χώρες που παρουσίασαν υστέρηση ήταν η Κίνα, η οποία επηρεάζεται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στο πλαίσιο της αυστηρής εφαρμογής της πολιτικής “μηδενικού Covid”, και η νοτιοανατολική Ασία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους Κινέζους επισκέπτες.

Η ανάκαμψη αντανακλούσε την άνοδο του αριθμού των εταιρικών ταξιδιωτών και των ταξιδιωτών αναψυχής, καθώς και την επαναλειτουργία των συνόρων και συνοδεύτηκε από μια απότομη αύξηση των τιμών, που οφείλεται στη ζήτηση και ενισχύεται από τον πληθωρισμό.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, η Accor άνοιξε 85 ξενοδοχεία, που αντιπροσωπεύουν 11.700 δωμάτια, δηλαδή καθαρή αύξηση του συστήματος κατά 1,8% τους τελευταίους 12 μήνες. Στα τέλη Ιουνίου 2022, ο όμιλος διέθετε ένα χαρτοφυλάκιο 5.300 ξενοδοχείων και 777.945 δωματίων και 212.000 δωμάτια (1.215 ξενοδοχεία) σε φάση προγραμματισμού, σχεδιασμού ή κατασκευής.

Το δεύτερο τρίμηνο, οι ξενοδοχειακές τιμές της Accor κινήθηκαν πάνω από τα επίπεδα του 2019 σε πολλές βασικές αγορές. Στο Λονδίνο, οι τιμές των ξενοδοχείων του ομίλου αυξήθηκαν κατά 14%, στο Παρίσι κατά 11% και στο Σίδνεϊ σε ποσοστό 7%.

Αναλυτικά τα στοιχεία του πρώτου 6ήνου της Accor εδώ

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts