ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές από τα χαμηλά 2 εβδομάδων

Με την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων και τις ελπίδες να μειώνονται για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, οι αγορές χθες δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα

Άνοδο σημειώνουν σήμερα οι ευρωαγορές, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από τις ισχυρές χθεσινές απώλειες, καθώς η ραγδαία εξάπλωση των νέων κρουσμάτων σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο παραμένει στο ραντάρ των επενδυτών.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,84% στις 365,96 μονάδες , με τον κλάδο αυτοκινήτου να κάνει άλμα 2,3%, ενώ όλοι οι κλάδοι είναι σε θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 1,34%, ο γερμανικός DAX με κέρδη 0,52%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 1,52%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,22% ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 χάνει οριακά 0,07%.

Με διάφορες χώρες ανά την Ευρώπη να επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων και τις ελπίδες να μειώνονται για μια συμφωνία επί ενός νέου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, οι αγορές χθες δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε ότι είναι έτοιμος να αυξήσει το πακέτο στήριξης στο 1,8 τρισ. δολ. προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμφωνία των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, ωστόσο η πρότασή του απορρίφθηκε από τον  ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

Πίσω στην Ευρώπη, η ΕΕ προέτρεψε το Ηνωμένο Βασίλειο να παραχωρήσει έδαφος στις διαπραγματεύσεις για μια νέα εμπορική σχέση ειδάλλως θα αντιμετωπίσει σημαντικές εμπορικές δυσκολίες στο τέλος του έτους, μια κίνηση που η Βρετανία ονόμασε «απογοητευτική».

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η Thyssenkrupp έκανε άλμα άνω του 17%, μετά τις αναφορές ότι η βρετανική Liberty Steel ετοιμάζει προσφορά για μονάδα του γερμανικού κολοσσού.

Στον αντίποδα η βελγική φαρμακευτική Galapagos με πτώση άνω του 8%, καθώς Credit Suisse και KBC Securities μείωσαν την τιμή στόχο

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts