ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αναστέλλουν τις πτήσεις στο Τελ Αβίβ οι αεροπορικές εταιρίες | Η Aegean Airlines ανάμεσά τους

Αρκετοί διεθνείς αερομεταφορείς ανέστειλαν τα αεροπορικά δρομολόγια με το Τελ Αβίβ λόγω της επίθεσης των μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ, λέγοντας ότι περιμένουν να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας προτού συνεχίσουν.

Μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης εξαπέλυσαν το περασμένο Σάββατο την πιο θανατηφόρα εισβολή από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ πριν από 50 χρόνια, γεγονός που ώθησε το Ισραήλ να ανταποδώσει με σφυροκόπημα του παλαιστινιακού θύλακα της Γάζας.

Την Κυριακή, οι αμερικανικοί αερομεταφορείς United Airlines, Delta Air Lines και American Airlines δήλωσαν ότι αναστέλλουν τις απευθείας πτήσεις προς το Ισραήλ, ενώ το ίδιο έκανε και η Air France.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες εκτελούν συνήθως απευθείας πτήσεις από μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Ουάσινγκτον και το Μαϊάμι.

Σε ανακοίνωσή της, η United ανέφερε ότι είχε εκτελέσει δύο προγραμματισμένες πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από το Ισραήλ αργά το Σάββατο και νωρίς την Κυριακή, αλλά ανέστειλε τις υπηρεσίες “μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν την επανάληψή τους”.

Εκπρόσωποι της Delta δήλωσαν ότι οι πτήσεις “έχουν ακυρωθεί για αυτή την εβδομάδα”, ενώ παρακολουθείται η κατάσταση προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμα.

Η Hainan Airlines, η μόνη κινεζική αεροπορική εταιρία που πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ισραήλ, ακύρωσε τις πτήσεις μεταξύ Τελ Αβίβ και Σαγκάης τη Δευτέρα, επικαλούμενη την κατάσταση ασφαλείας στο Ισραήλ. Η αεροπορική εταιρία, η οποία, πραγματοποιεί επίσης πτήσεις μεταξύ Πεκίνου και Τελ Αβίβ, καθώς και μεταξύ του νότιου τεχνολογικού κόμβου της Σενζέν και του Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι θα προσαρμόσει τα μελλοντικά σχέδια πτήσεων ανάλογα με την κατάσταση.

Η Cathay Pacific, η οποία ακύρωσε επίσης την πτήση της μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Τελ Αβίβ την Τρίτη, είπε ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με την επόμενη πτήση την Πέμπτη.

Η Korean Air δήλωσε ότι ακύρωσε την πτήση της Δευτέρας μεταξύ της πόλης Ιντσεόν και του Τελ Αβίβ και αναμένει ότι οι επόμενες πτήσεις θα είναι άστατες.

Η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 9 Οκτωβρίου δεν θα εκτελούνται τα ταξίδια από και προς το Τελ Αβίβ, μετά την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργείται στη Μέση Ανατολή από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και τα προαναγγελθέντα αντίποινα από τον ισραηλινό στρατό. Κάλεσε δε, τους επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια προς το Τελ Αβίβ να αλλάξουν ή να ακυρώσουν τα εισιτήρια τους, χωρίς κόστος.

Ακυρώσεις πτήσεων έχουν εξαγγείλει και άλλες αεροπορικές εταιρίες, όπως η Lufthansa, η Emirates, η Turkish Airlines και η Ryanair.

The post Αναστέλλουν τις πτήσεις στο Τελ Αβίβ οι αεροπορικές εταιρίες | Η Aegean Airlines ανάμεσά τους appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts