ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αναταράξεις» στη Wall Street: Σε νευρικότητα οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης η Wall Street, με τους δείκτες να περιορίζουν σημαντικά τις απώλειες λίγο πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών, τη στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed για την αύξηση των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 311 μονάδες ή 1,01% και διαμορφώθηκε στις 30.707 μονάδες. Κατά 1,12% διολίσθησε ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος κινήθηκε στις 3.856 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, περιορίστηκε κατά 0,95% στις 11.425 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple στο +1,8% και Boeing στο +1,2% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Nike η οποία υποχώρησε 3,9% και Travelers με πτώση 2,2%.

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά οχτώ μονάδες βάσης στο 3,57% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,97%.

Η σημερινή συνεδρίαση έλαβε χώρα εν όψει της κρίσιμης απόφασης της κεντρικής τράπεζας για την επιτοκιακή πολιτική των ΗΠΑ (θα ανακοινωθεί το βράδυ της Τετάρτης). Οι αναλυτές θεωρούν σχεδόν βέβαιη μια παρέμβαση της τάξης των 75 μονάδων βάσης, κάτι που θα ανεβάσει το εύρος των επιτοκίων στο 3% – 3,25%.

Στόχος της Fed είναι, αναμφίβολα, η αναχαίτιση του πληθωριστικού φαινομένου, καθώς ο ετήσιος δείκτης τιμών διατηρήθηκε στο 8,3% τον Αύγουστο, παρά την υποχώρηση των τιμών στον ενεργειακό κλάδο. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, υποδηλώνει ότι το φαινόμενο έχει αρχίσει να προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Διαβάστε ακόμη:

ΥΠΟΙΚ: Σπαζοκεφαλιά οι νέες επιδοτήσεις ρεύματος Οκτωβρίου

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts