ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχία για το τέταρτο κύμα της πανδημίας – SMS στους ανεμβολίαστους αλλά και για την τρίτη δόση 

«Πάνω από το σημείο συναγερμού» η Βόρεια Ελλάδα με την πληρότητα στις ΜΕΘ να φτάνει το 95,7% – Ποια μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι

Ρεκόρ έτους κατέγραψε το Σάββατο ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, καθώς καταγράφηκαν 4.696 νέα κρούσματα, σημαίνοντας γενικό συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα.

Η έκρηξη των νέων μολύνσεων ξεπέρασε ακόμη και την κορύφωση της πανδημίας μετά την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου (δεδομένου ότι την Τρίτη 24 Αυγούστου τα κρούσματα άγγιζαν τα 4.608), θέτοντας στο τραπέζι εισηγήσεις για νέα μέτρα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ευλαβικής τήρησης των υφιστάμενων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Δυσμενέστερη εικόνα καταγράφεται στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν χθες 872 νέα κρούσματα (ενώ στην Αττική 923), αναμοχλεύοντας μνήμες από τον περασμένο, «μαύρο Νοέμβριο», όπου η πόλη βρέθηκε σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης του ΕΣΥ, μετρώντας δεκάδες νεκρούς μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Το ενδεχόμενο αναβίωσης των περυσινών εικόνων στη συμπρωτεύουσα ενισχύουν αφενός οι τιμές του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης και αφετέρου τα τριψήφια κρούσματα σε όλους τους όμορους νομούς λόγω της εγγύτητας με τη Θεσσαλονίκη, εντείνοντας την ανησυχία για εκτόξευση του αριθμού νοσούντων και πιθανώς διασωληνωμένων στην ευρύτερη περιοχή. Ενδεικτικά, χθες καταγράφηκαν:

· 123 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

· 85 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
· 121 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

· 86 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

· 125 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών και
· 43 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,

αποτυπώνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε περισσότερα στο protrothema.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts