ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανοίγει ξανά για τους ταξιδιώτες η Σκιάθος | Τεράστια προσπάθεια καθαρισμού του νησιού

Την ετοιμότητα της Σκιάθου να υποδεχθεί εκ νέου το ταξιδιωτικό κοινό υποστηρίζουν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και ξενοδόχοι της Σκιάθου, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό νησί είναι λειτουργικό και έτοιμο να υποδεχτεί επισκέπτες, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σαντίκος, διευθύνων σύμβουλος της Santikos Collection, ο κ. Θοδωρής Τζούμας, δήμαρχος Σκιάθου, και ο κ. Πάνος Ανδριτσόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, δήλωσαν ότι “τα πράγματα φαίνονται πολύ καλύτερα σήμερα (7 Σεπτεμβρίου)”.

Είπαν ότι μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί “τεράστιες” προσπάθειες για τον καθαρισμό, ενώ έχει ήδη σημειωθεί πρόοδος με την πλήρη αποκατάσταση του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος, τη λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών και την πλήρη προσβασιμότητα των δρόμων.

Ο κ. Σαντίκος παραδέχθηκε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί την Τρίτη (5 Σεπτεμβρίου) “σίγουρα δοκίμασαν” την ανθεκτικότητα και τις δυνατότητες του προορισμού.

“Η μέριμνα για την ασφάλεια όλων όσοι βρίσκονται στο νησί αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει με σοβαρότητα για να διασφαλιστεί ότι οι πτήσεις θα μπορέσουν να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατό, με προτεραιότητα στις πτήσεις επαναπατρισμού και στη στήριξη όσων η διαμονή τους έχει επηρεαστεί”, πρόσθεσε.

Με την καταιγίδα Daniel να “σαρώνει” τη νότια Ευρώπη και τη Μεσόγειο, αφήνοντας στο πέρασμά της στη χώρα εικόνες βιβλικής καταστροφής, ανυπολόγιστες ζημιές και το πιο δραματικό όλων, 8, μέχρι στιγμής καταγεγραμμένους νεκρούς, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) σήμανε “συναγερμό” νωρίτερα την εβδομάδα για τις καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακυρώσεις πτήσεων από Jet2 και TUI

Επίσης, η Jet2.com και η Jet2holidays ανακοίνωσαν την ακύρωση όλων των πτήσεων και των διακοπών που επρόκειτο να αναχωρήσουν για το ελληνικό νησί της Σκιάθου μέχρι και την επόμενη Τρίτη (12 Σεπτεμβρίου), ενώ ακυρώσεις πτήσεων ανακοίνωσε και η TUI για τις 5, 6, αλλά και σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου.

Σε μια αναθεωρημένη, χθεσινοβραδινή ενημέρωση, η TUI ανακοίνωσε ότι, οι πτήσεις που επρόκειτο να ταξιδέψουν πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, σήμερα 8 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Ωστόσο, εκείνες που πρόκειται να πετάξουν προς Σκιάθο ακυρώνονται.

Για όσους ταξιδιώτες προγραμματίζουν να ταξιδέψουν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η εταιρία παρακολουθεί την πρόγνωση του καιρού και θα εκδώσει νέα ταξιδιωτική ενημέρωση.

The post Ανοίγει ξανά για τους ταξιδιώτες η Σκιάθος | Τεράστια προσπάθεια καθαρισμού του νησιού appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts