ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αντίθετος ο Ουαλός πρωθυπουργός με την κατάργηση των PCR

Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας επιμένει στη διατήρηση των τεστ PCR κατά την δεύτερη ημέρα της άφιξης των ταξιδιωτών στη χώρα, κατηγορώντας τη βρετανική κυβέρνηση ότι κάνει λάθος με το να τα καταργήσει. Πάντως, όπως είπε, η κυβέρνηση της Ουαλίας δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας ή θα συνεχίσει να υποβάλλει τους ταξιδιώτες σε τεστ PCR.

Ο Mark Drakeford, είπε ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στα διεθνή ταξίδια ήταν χαοτική. Ωστόσο, θεωρεί πως δεν πρέπει να αντικατασταθούν τα τεστ PCR με φθηνότερα τεστ πλευρικής ροής, αλλά παραδέχτηκε ότι θα ήταν δύσκολο να διατηρηθεί μια αντίθετη στάση δεδομένου του αριθμού των Ουαλών που χρησιμοποιούν αγγλικά αεροδρόμια και λιμάνια.

“Στην Ουαλία, ακολουθούμε γονιδιωματική αλληλουχία στο υψηλότερο ποσοστό τεστ από οποιοδήποτε άλλο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι αυτή η αλληλουχία που επιτρέπει στους πολύ ειδικευμένους επιστήμονες να εντοπίσουν νέες παραλλαγές του κορωνοϊού. Χωρίς τεστ PCR, πώς θα μπορέσει η βρετανική κυβέρνηση να το κάνει αυτό;”, είπε ο Drakeford.

Και πρόσθεσε: “Έτσι, έχουμε να πάρουμε τη δική μας απόφαση. Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση από πρακτικής άποψης, καθώς μεγάλος αριθμός Ουαλών ταξιδιωτών επιστρέφουν στην Ουαλία μέσω αγγλικών αεροδρομίων ή λιμανιών και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εφικτό να υπόκεινται σε ένα διαφορετικό σύστημα εισόδου. Παρ’ όλες τις διαφαινόμενες δυσκολίες, συνεχίζουμε να εξετάζουμε και να συζητάμε τις επιλογές μας και θα καταλήξουμε σύντομα στην απόφασή μας”.

“Για εμάς, δεν θα έπρεπε να αντικατασταθούν οι εξετάσεις PCR της 2ης ημέρας, αλλά θα έπρεπε η διενέργειά τους να συνεχίζεται σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία. Θεωρούμε ότι αυτό είναι το καθήκον της βρετανικής κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες της χώρας”, κατέληξε ο Ουαλός πρωθυπουργός.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση της υποχρεωτικότητας διενέργειας των δαπανηρών τεστ PCR και την αντικατάστασή τους με φθηνότερα τεστ πλευρικής ροής, αίτημα της βρετανικής τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, εδώ και μήνες.

ksd
adv

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts