ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: “Ανοίγει” η αγορά του Ισραήλ|Πόσες αφίξεις επιτρέπονται ανά εβδομάδα σε 6 ελληνικούς προορισμούς

Στο “άνοιγμα” της αγοράς του Ισραήλ, προχωρά η Ελλάδα, με τεστ και με 1.200 άτομα εβδομαδιαίως, σε 6 ελληνικούς προορισμούς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Πιο αναλυτικά, με Notam επιτρέπεται η άφιξη Ισραηλινών τουριστών, οι οποίοι θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ Κορονοϊού, που θα έχει διενεργηθεί έως 72 ώρες πριν από το ταξίδι, την συμπλήρωση PLF και μέχρι του ορίου των 1.200 τουριστών σε εβδομαδιαία βάση, στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου, Κω και Κέρκυρας. Επίσης, θα πρέπει να έχουν κράτηση ξενοδοχείου ή κάποιο σχετικό έγγραφο που θα αποδεικνύει τον τόπο διαμονής τους στην Ελλάδα.

Για όσους παραβιάσουν τους όρους αυτούς, προβλέπεται άμεσος επαναπατρισμός και διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πρώτο πιλοτικό άνοιγμα της αγοράς, αν και υπάρχει προβληματισμός, καθώς οι επιδημιολογικές συνθήκες στο Ισραήλ είναι επιβαρυμένες, οι απαραίτητες πτήσεις δεν υπάρχουν, αλλά και το όριο των 1.200 ατόμων για 6 προορισμούς, είναι πολύ μικρό.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές τόνισαν στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ότι το άνοιγμα αυτό “είναι πιλοτικό και θα αυξηθεί το όριο, εάν οι εξελίξεις είναι ομαλές”.

ksd
adv

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts