ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΝΑΧΟ 2022 – Γναφάκη: «Τα 55 δευτερόλεπτα είναι στα πόδια μου»

Η Δήμητρα Γναφάκη έκανε εξαιρετική κούρσα στον προκριματικό στα 400μ εμπόδια και με ατομικό ρεκόρ κατάφερε και πέρασε στον ημιτελικό στην πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Ελληνίδα εμποδίστρια φέτος ανεβάζει συνεχώς στροφές και πριν λίγο απέδειξε πόσο πολύ ήθελε την πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάνοντας μεγάλη υπέρβαση. Τερμάτισε δεύτερη στην 3η προκριματική σειρά με νέο ατομικό ρεκόρ 56.45 (είχε 56.55) και προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό: «Αυτή η κούρσα είναι σταθμός για την καριέρα μου. Όλη μου η φετινή προετοιμασία βασίστηκε στην συμμετοχή μου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αν και ένιωθα λίγο άτονη, έκανα και κάποια λαθάκια στο 7ο και 8ο εμπόδιο, τελικά κατάφερα να προκριθώ στον ημιτελικό που ήταν ο στόχος μου. Πάντα στους αγώνες αποβάλλω το άγχος και πίστευα ότι θα προκριθώ», δήλωσε η Γναφάκη μετά τον προκριματικό και πρόσθεσε: «Στον ημιτελικό θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Είμαι αρκετά σταθερή αυτή τη χρονιά στα 56 δευτερόλεπτα. Θέλω το 55΄΄, είναι στα πόδια μου, πάω για το καλύτερο».

Η Δήμητρα Γναφάκη φέτος ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν και με μεγάλη σταθερότητα δείχνει ότι μπορεί να κυνηγήσει ακόμη καλύτερους χρόνους με ανεβασμένο ηθικό: «Η χρονιά ήταν δύσκολη αλλά βγήκε όπως τη σχεδίασα. Το επίπεδο έχει ανέβει στο αγώνισμα οπότε και εγώ πρέπει να κυνηγάω το καλύτερο. Η ψυχολογία μου έχει αλλάξει, νιώθω ότι βρίσκομαι στην ευρωπαϊκή ελίτ και στόχος για το μέλλον είναι να συνεχίσω την ανοδική μου πορεία και να κατεβάζω όλο και περισσότερο το χρόνο».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr