ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΝΑΧΟ 2022: Πολλή φασαρία για το τίποτα στο μαραθώνιο

Όλες τις προηγούμενες μέρες μαραθωνοδρόμοι και προπονητές καλούσαν την οργανωτική επιτροπή να αλλάξει την ώρα του μαραθωνίου, τονίζοντας ότι η ζέστη θα είναι ανυπόφορη. Ο αγώνας θα γίνει πιθανώς κάτω από βροχή.

Μόναχο Γιώργος Κατσαρός
[email protected]

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου (ΕΑ) Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ αναγκάστηκε να επιστρατεύσει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, επιστημονικό συνεργάτη της διοργάνωσης για να απαντήσει στις πιεστικές ερωτήσεις σχετικά με την ώρα διεξαγωγής του μαραθωνίου, ιδίως αυτής των ανδρών που έχει εκκίνηση στις 11:30 τοπική ώρα Μονάχου.
Μέχρι και υπογραφές συγκεντρώθηκαν προκειμένου να αλλάξει η ώρα με τους δρομείς να κατηγορούν τους Γερμανούς ότι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην τηλεθέαση και τη συμμετοχή των φιλάθλων στον αγώνα και λιγότερο στην υγεία των αθλητών.
Αυτή τη στιγμή στο Μόναχο (08:00 το πρωί τοπική ώρα) υπάρχει συννεφιά και η θερμοκρασία είναι στους 21 βαθμούς. Σύμφωνα με την εκτίμηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας, 11:00 με 12:00 τοπική υπάρχει 40% πιθανότητα βροχής και η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς. Συνθήκες που κρίνονται ικανοποιητικές για ένα δρομέα.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr