ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΚΙΟ: Οι κληρώσεις για Ντανατσίδη-Τελτσίδου

Οι δύο Έλληνες τζουντόκα ξέρουν πλέον τους αντιπάλους τους για το Ολυμπιακό τουρνουά, τον αγώνα-στόχο των τελευταίων δύο ετών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Τόκιο
Παναγιώτης Βότσης – [email protected]
Φωτογραφίες Sportsimages.gr

Συνολικά 201 άνδρες και 192 γυναίκες θα πάρουν μέρος στο τζούντο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Οι 393 αθλητές προέρχονται από 128 χώρες και βέβαια ξεχωρίζει η οικοδέσποινα Ιαπωνία, από την οποία προέρχεται το άθλημα. Άλλες χώρες με μεγάλη παράδοση και δύναμη είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσία, το Ιράν και προσφάτως στις ισχυρές χώρες προστέθηκε και το Ισραήλ. Οι κατηγορίες των -73κ στους άνδρες και -63κ στις γυναίκες είναι οι πολυπληθέστερες με 36 και 31 τζουντόκα αντίστοιχα. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από την Ελισάβετ Τελτσίδου (-70κ) που έχει ήταν 16η σε αξιολόγηση στην κλήρωση μμεταξύ 28 αθλητριών και από τον Αλέξη Ντανατσίδη (-81κ) που ήταν 18ος στην αξιολόγηση στην κλήρωση μεταξύ 35 αθλητών.

Ελισάβετ Τελτσίδου (-70κ γυναικών)

Ο πρώτος γύρος θεωρείται αρκετά εύκολος για την Ελληνίδα που θα αντιμετωπίσει το Νο33 του κόσμου, την Κινέζα Ξιαοκιάν Σουν. Με την 24χρονη έχει αναμετρηθεί 3 φορές, όλες το 2019, και έχει βγει νικήτρια τις 2 από αυτές. Στον επόμενο γύρο όμως, για την είσοδό της στον προημιτελικό, θα έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στη Γαλλίδα Μαργκό Πινό. Το Νο4 του κόσμου μπορεί να θεωρείται δύσκολη αντίπαλος, όμως απέναντι στην Ελληνίδα δεν έχει καλά ποσοστά. Έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 2 φορές το 2020 και άλλη μία το 2019 και η Ελληνίδα ήταν νικήτρια σε 2 από αυτές. Αν περάσει και αυτό το εμπόδιο η 26χρονη Ελληνίδα, όλα είναι δυνατά.

Αλέξης Ντανατσίδης (-81κ ανδρών)

Στην ανταγωνιστική κατηγορία των -81κ ο Έλληνας τζουντόκα κληρώθηκε να αναμετρηθεί με το Νο9 του κόσμου, τον Καναδό Αντουάν Βαλου-Φορτιέ.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts