ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΚΙΟ: Στη μάχη της πρόκρισης η Σκαρβέλη αύριο

Η μοναδική ελληνική συμμετοχή στον στίβο αύριο θα είναι αυτή της πρωταθλήτριας των ρίψεων, Σταματίας Σκαρβέλη, που θα αγωνιστεί στον προκριματικό της σφυροβολίας με στόχο να συνδυάσει την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς με τη μοναδική εμπειρία του τελικού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Τόκιο:
Πηνελόπη Γκιώνη – [email protected]
Φωτογραφίες Sportsimages.gr

Το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη σφυροβολία γυναικών αύριο, 1η Αυγούστου, και τη Σταματία Σκαρβέλη που θα προσπαθήσει να προκριθεί στον τελικό έχοντας αρκετό ανταγωνισμό και δύσκολες αντιπάλους.

03:10 Σταματία Σκαρβέλη (σφυροβολία) – πρώτο προκριματικό γκρουπ

Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου θα αγωνιστεί στο πρώτο προκριματικό γκρουπ (09:10 ώρα Ιαπωνίας) και θα προσπαθήσει να βρεθεί κοντά στο ατομικό της ρεκόρ ώστε να μπορέσει να κλείσει μία θέση στον τελικό. Το όριο για απευθείας πρόκριση είναι στα 73.50μ και για να το πετύχει η Σκαρβέλη θα χρειαστεί να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ (έχει 71.33μ από το 2019). Βέβαια, αν ρίξει γύρω στα 71μ πιθανότατα θα τσεκάρει εισιτήριο καθώς και στο Ρίο 2016 ο τελικός είχε κλείσει στα 70.30μ. Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως φέτος περισσότερες από 19 αθλήτριες έχουν ρίξει βολές μεγαλύτερες των 73.50μ.

Λίστα εκκίνησης σφυροβολία γυναικών – Α γκρουπ

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts