ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απόσυρση δευτεραθλητή κόσμου λόγω οικονομικών διαφορών με την ομοσπονδία

Ο πρωταθλητής Ευρώπης και δευτεραθλητής κόσμου του 2021, Τόμι Μασίας ανακοίνωσε την απόσυρση του από την εθνική ομάδα τζούντο της Σουηδίας, λόγω των διαφορών που προέκυψαν με την ομοσπονδία όσον αφορά την χαμηλή μισθοδοσία του.

του Αγαθοκλή Γαρδίκη
[email protected]

Ο Σουηδός τζουντόκα των 73 κιλών μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του διαμαρτυρήθηκε για την κακή μεταχείριση των υπευθύνων της σουηδικής ομοσπονδίας απέναντι του, καθώς και για τους παράλογους όρους που του έθεσαν, σε συνδυασμό με τον χαμηλό μισθό του. «Πρακτικά το τζούντο για μένα έχει καταλήξει να είναι χόμπι. Είναι καθήκον μου να συντηρώ την οικογένεια μου κι αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να το κάνω αυτό μέσα από το τζούντο. Θέλουν να συμπεριφέρομαι ως επαγγελματίας τζουντόκα, χωρίς όμως να με πληρώνουν ανάλογα. Είναι κρίμα, γιατί νιώθω υγειής και σε πολύ καλή φόρμα» δήλωσε ο 29χρονος αθλητής.

Διαφορετική άποψη έχει ο προπονητής του Μασίας στην εθνική του ομάδα, Ρόμπερτ Ερικσον, ο οποίος ανέφερε πως ο τζουντόκα έχει την πλήρη υποστήριξη από την ομοσπονδία και ότι αυτή προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό με βάση το μπάτζετ που διαθέτει. «Του έχουμε προσφέρει ό,τι έχουμε. Έχουμε περιορισμένες πηγές χρηματοδότησης και δεν μπορούμε να προσφέρουμε τα ποσά που ζητάει ο Μασίας» ήταν τα λόγια του προπονητή του.

Ο Μασίας εκτός από την δεύτερη θέση στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης, έχει κατακτήσει επίσης τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο Μινσκ το 2019, χρυσά μετάλλια στα γκραν σλαμ του Εκατερινμπουργκ (2019) και του Αμπου Ντάμπι (2016) καθώς και την 9η θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts