ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απώλειες στην Ασία – Ξεθωριάζουν οι ελπίδες για αμερικανικό πακέτο τόνωσης

Τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Αυστραλία

Πτώση σημείωσαν τα ασιατικά χρηματιστήρια ενώ στο ίδιο τέμπο κινούνται τα ευρωπαϊκά, αλλά και τα αμερικανικά futures μετά τις μειωμένες πιθανότητες για νέο πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Αυστραλία.

Στο κόκκινο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, όπου το κλίμα επηρεάστηκε εξαρχής από την πτωτική τροχιά της Wall Street και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ με το Κογκρέσο για να καταρτιστεί νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,51%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 0,74%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 1,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite μειώθηκε κατά 0,22%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ‘εχασε 0,8% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,50%.

Στο μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας πρόσθεσε μεσοπρόθεσμη χρηματδότηση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την ενίσχυση της οικονομίας εν μέσω πανδημίας.

Στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Στίβεν Μνιούτσιν, ανέφερε ότι μια συμφωνία για την ενίσχυση της οικονομίας θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί πριν τις εκλογές

Στην Ευρώπη, στο μεταξύ, διάφορες χώρες, όπως Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Βρετανία ανακοίνωσαν νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με τη Γερμανία πάντως να προειδοποιεί για τους κινδύνους για την οικονομία.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts