ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απώλειες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τον χρυσό

Οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν ανοδικές για τον χρυσό, παρά την πρόσφατη διόρθωση

Απώλειες σημείωσε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο χρυσός, παρά την αποδυνάμωση του δολαρίου, ολοκληρώνοντας την ωστόσο με θετικό πρόσημο, σε μία εβδομάδα κατά την οποία το πολύτιμο μέταλλο επέδειξε σταθεροποίηση, βρίσκοντας στήριξη από τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε απώλειες 0,7% στα 1.940,67 η ουγκιά, μετά το υψηλό από τις 2 Σεπτεμβρίου στα 1.965,94 δολάρια της Πέμπτης.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, υποδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς εργασίας θα αργήσει ακόμη κι ενώ η πανδημία του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να μαίνεται.

Η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία στις ΗΠΑ καταψήφισε το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο προέβλεπε ένα πακέτο βοήθειας ύψους 300 δισ. δολαρίων, καθώς οι Δημοκρατικοί επιζητούν μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση Τραμπ.

«Η ανάκαμψη του δείκτη δολαρίου έστειλε την τιμή του χρυσού χαμηλότερα μετά τον ουδέτερο τόνο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χθες το βράδυ», δήλωσε η Μάργκαρετ Γιανγκ, στρατηγική αναλύτρια στην DailyFx.

«Οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν ανοδικές για τον χρυσό, παρά την πρόσφατη διόρθωση. Μια εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική και ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων σαφώς και ευνοεί το πολύτιμο μέταλλο», συμπληρώνει.

Ο χρυσός έχει ενισχυθεί σχεδόν 28% φέτος, καθώς οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες προσπάθησαν να δώσουν τεράστια ώθηση στις οικονομίες τους, με τα επιτόκια σε σχεδόν μηδενικά επιτόκια, έτσι να αποτρέψουν την ύφεση που πυροδότησε η πανδημία του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts