ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αρνήθηκε σίγουρο τίτλο, τηρώντας το Ευ Αγωνίζεσθαι!

Σε μία σπουδαία κίνηση Ευ Αγωνίζεσθαι προχώρησε ο πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο Στέφανος Διαμαντής.

του Αριστομένη Νικολόπουλου

Το τριήμερο 10 – 12 Οκτωβρίου 2020 είχε επρόκειτο να διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξίδιο στο ΟΑΚΑ αλλά μετά από τις ενέργειες του σπουδαίου αυτού πρωταθλητή αναβλήθηκε. Η αιτία ήταν ότι από τους εννέα αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή σε αυτό μόνο οι τέσσερις είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν καθώς των υπολοίπων τα σωματεία στα οποία ανήκουν, δεν είχαν πάρει την έγκριση από την ΓΓΑ σύμφωνα με τον νέο νόμο. 

Ο Διαμαντής θα μπορούσε να κατακτήσει με άνεση το 8ο πρωτάθλημα στην καριέρα του καθώς στους αθλητές που δεν θα συμμετείχαν βρισκόταν και ο βασικός του αντίπαλος όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από την έντονη επιθυμία του Στέφανου για διακρίσεις, δυναμισμό, αυστηρή πειθαρχία, απόκαλύπτεται και οι αξίες του Ολυμπισμού. Το Ευ Αγωνίζεσθαι και την Ευγενή Άμιλλα. 

Ο Διαμαντής κινητοποίησε τους συναθλητές του να συνυπογράψουν μια επιστολή προς την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία  Α.με.Α. στην οποία αναφέρονται η απόφαση που πάρθηκε από κοινού και περιλαμβάνει:

  • τη μη συμμετοχή τους στην προγραμματισμένη διοργάνωση πανελλήνιου πρωταθλήματος. 
  • την ενεργή συμμετοχή των αθλητών στην προσπάθεια κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των αθλητών με τα νόμιμα μέσα όπως αυτά υπαγορεύονται στους ισχύοντες κανονισμούς, καθώς δε νοείται Έλληνας αθλητής με διεθνή παρουσία, αθλητικές επιτυχίες και αναγνώριση να μην δικαιούται να συμμετάσχει σε δλληνική διοργάνωση. 
  • πρότειναν την αναβολή του πανελλήνιου πρωταθλήματος αντισφαίρισης με αμαξίδιο 2020 έως την σταθεροποίηση της κατάστασης της πανδημίας και την εξασφάλιση της ασφαλούς διεξαγωγής του και με προϋπόθεση τη διευθέτηση του ζητήματος της συμμετοχής των αθλητών.  
  • τη διευθέτηση των σχετικών εγγράφων ή/και διαδικασιών βάσει του νέου αθλητικού νόμου στους συλλόγους που προέκυψε το πρόβλημα και είχε ως αποτέλεσμα των αποκλεισμό αθλητών από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Η πρότασή αυτή είχε ως σκοπό την υπεράσπιση των αθλητών, του θεσμού του πανελληνίου πρωταθλήματος ο οποίος υποβαθμίζεται ως προς το κύρος του, και αποδυναμώνεται.  

Η Ε.Α.ΟΜ Α.με.Α άκουσε τα αιτήματα και ανέβαλε το πρωτάθλημα.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts