ΥΓΕΙΑ

Αττικόν: Έκλεψαν λάπτοπ με αρχεία καρκινοπαθών: «Κινδυνεύουν ασθενείς», κάνει έκκληση ΠΟΕΔΗΝ να τα επιστρέψουν

  • Γιάννα Σουλάκη

έγκυες

Άγνωστοι έκλεψαν τέσσερα λαπτοπ και δύο σκληρούς δίσκους, από το Αττικό Νοσοκομείο. Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει έκκληση στους δράστες να τα επιστρέψουν, καθώς όπως λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, περιείχαν θεραπευτικά πρωτόκολλα για καρκινοπαθείς.

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, μετά την κλοπή τεσσάρων φορητών υπολογιστών και σκληρών δίσκων το πρωί της Τρίτης, οι οποίοι περιείχαν πολύτιμα αρχεία για τις θεραπείες τους. Οι υπολογιστές εκλάπησαν από το τμήμα ακτινοθεραπείας.

«Οι συνάδελφοι του τμήματος ακτινοθεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι εκλάπησαν τέσσερα Laptop και δύο σκληροί δίσκοι που μέσα περιλαμβάνουν τα θεραπευτικά πρωτόκολα των ασθενών με καρκίνο, που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία και συνδέονται με τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόσθεσε πως πλέον οι ασθενείς δεν μπορούν να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία, με  απρόβλεπτες συνέπειες  για την υγεία τους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνει έκκληση στους δράστες να επιστρέψουν τα κλοπιμαία:

«Να βρουν τρόπο να τα επιστρέψουν οι κλέφτες. Προφανώς τους είναι άχρηστα. Δεν ξέρουν ίσως τι έκλεψαν. Να βρεθεί ένας τρόπος να τα επιστρέψουν χωρίς κίνδυνο. Κινδυνεύουν ασθενείς. Τους παρακαλούμε», ανέφερε.

«Βέβαια με αυτό το συμβάν αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανύπαρκτη φύλαξη των νοσοκομείων», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts